Annonce
Ugeavisen Ribe

Jørgens politiske karriere har fået et boost

Jørgen elsker at rode med sin gamle Rex motorcykel fra 1952. Foto: Bo Maimburg.
Den nyvalgte formand for Socialdemokratiets byrådsgruppe, Jørgen Ahlquist, er en travl mand både privat og i det politiske liv. Vennen, konen og politikeren sætter ord på forholdet til Jørgen.
Annonce

Ribe: Med en meget lang erfaring fra det politiske liv, er Jørgen Ahlquist en politisk sværvægter, og han er nu trukket i arbejdstøjet for at skabe ro i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Jørgen har en fortid som SF’er, men efter et enkelt år som løsgænger i byrådet meldte han sig ind i Socialdemokratiet.

Og han føler, at han er kommet på rette hylde.

- Jeg har altid været Socialdemokrat, også mens jeg sad i byrådet for SF, så det har været nemt at finde mig til rette. Forskellen er ikke så stor - og dog – men det her er naturligt, og det rigtige jeg har gjort, siger Jørgen Ahlquist.

Og de mange år som politiker har bestemt ikke fået ham til at miste lysten. Så længe han føler at der er noget i kommunen der kan gøres bedre vil han medvirke til at gøre en indsats.

- Vi bliver hele tiden ramt af besparelser, og vi må på et tidspunkt kigge på, om vi ikke kan drive kommunen på en bedre måde og tjene flere penge. Der er ikke rigtig sket noget i den måde, Venstre driver kommunen på, og det ærgrer mig for de mangler mod til forandringer.

- Jeg kan mærke, at mine erfaringer gør, at jeg har lettere ved at være med i gamet. Jeg kender spillet, og det giver den klare fordel, at jeg kan bruge min kræfter på den rigtige måde i de sager, hvor jeg ved, at jeg kan få indflydelse.

Jeg kan mærke, at mine erfaringer gør, at jeg har lettere ved at være med i gamet. Jeg kender spillet, og det giver den klare fordel, at jeg kan bruge min kræfter på den rigtige måde i de sager, hvor jeg ved, at jeg kan få indflydelse.

Annonce

Mange interesser

- Som en rigtig Ribedreng har jeg en fælles referenceramme med alle dem, der har haft deres opvækst her i byen. Det er en fordel i byrådsarbejdet, og så er det med til at give mig en særlig kærlighed for byen. Jeg havde en stor del af min barndom hos min moster i Esbjerg, og derfor kender jeg også Esbjerg rigtig godt.

Jørgen har også været meget aktiv i brandvæsenet, hvor han satte stor pris på kammeratskabet. Han havde det rigtig godt med, at han i brandvæsenets indsatser var med til at hjælpe folk.

Og så har han en helt særlig passion for motorcykler. Og gerne de lidt ældre modeller.

- Jeg har en Rex motorcykel fra 1952, som jeg er meget stolt af. Jeg fandt den på et loft i Sverige, og efter længere forhandlinger fik jeg lov til at købe den. Jeg har selv sat den i stand, og det giver mig en meget stor glæde at skrue i den. Jeg fik min første knallert, da jeg var 11 år og min første motorcykel, da jeg var 13 år, så jeg har noget med tohjulede maskiner.

- Den sidste nye investering er en Yamaha motorcykel fra 2001, og den bruger jeg tit, når jeg kører til byrådsmøder i Esbjerg, siger Jørgen Ahlquist.

Han har også en fortid som både musiker og skuespiller, og passionen for at se teater og musicals deler han med hele familien. Og så spiller han golf sammen med den ene af sine døtre.

Annonce

Det siger andre om Jørgen

UGE-Avisen har spurgt tre forskellige mennesker, hvordan de opfatter Jørgen.

Politikeren Preben Rudiengaard:

- Jørgen er en glad, smilende og venlig person, som jeg altid nyder at være sammen med. Vi er politisk uenige, ikke mindst da han var SF’er. Jeg synes, at han blegnede lidt, da han var SF’er i den nye kommune, men nu er han genopstået fra de døde, og det glæder mig. Jeg håber, at de får styr på tropperne i Socialdemokratiet. Jørgen er om nogen samarbejdets mand, og jeg er sikker på, at han er klar til opgaven.

Vennen Niels Steinmeier:

- Jørgen ved næsten alt om næsten alt, og han er ligesom mig selv en nørd i den positive forstand. Han ved eksempelvis næsten alt om Olsen-banden og motorcykler, og han interesserer sig for rigtig mange ting, og så har han jo klare holdninger til alt. Det bedste er, at det er så afslappende at være sammen med Jørgen, for der er ingen fordomme. Han er, som han er, og han accepterer mig, som den jeg er. Jeg har stor respekt for hans evne til atmøde folk med et åbent sind.

Jørgens kone, Mette Ahlquist:

- Jørgen er en rigtig god ven. Vi har været gift i så mange år, at vi kan snakke om alt, og han er altid støttende. Jørgen er en ualmindelig kærlig far for vores to døtre, og han er god til at styre tre kvinder i sit liv. Han har overblikket i kraft af sit rolige væsen, og han er god til at sige til os, når vores karisma løber over med os. Han har en fantastisk humor, og det er da også noget af det, jeg faldt for. Det imponerer mig, at han altid husker vores bryllupsdag, for jeg glemmer det altid, men han burde nok invitere mig lidt mere ud at spise.

Jørgen Ahlquist

Jørgen er 55 år, og han er født og opvokset i Ribe. Han er gift med Mette på 21. år, og de har sammen to døtre. Jørgen er uddannet folkeskolelærer, og han er i dag ansat i Esbjerg Kommune som projektleder. Han har siddet i byrådet i 22 år, og han har også en fortid som deltids ansat brandmand i Ribe Brandvæsen.
Jørgens kærlighed for Matador ses på denne væg, hvor han har sat et gadeskilt op, hvor der står Algade. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce