Annonce
Ugeavisen Ribe

Ja til overbygningsskole, nej til svømmebad: Esbjerg Kommune skal spare voldsomt

En udvidelse af Ribe Svømmebad er ikke blevet prioriteret i forslaget til det kommende budget. Arkivfoto
Der er formentlig voldsomme besparelser i vente hos ældre og børn i Esbjerg Kommune i det budgetforslag, som kommunes direktion nu er kommet med. Heri bliver Ribe Svømmebad ikke prioriteret.
Annonce

Ribe: Færre to-voksentimer i folkeskolen, mindre penge i vikarpuljerne, personalereduktion i daginstitutionerne, ophør af lejrskoler og ekskursioner og flere andre besparelser. Det er muligvis de valg, som Esbjerg Kommunes politikere skal tage i den kommende uges tid, inden det kommende budget kommer på plads.

Der skal nemlig spares og spares i kommunen, og det kommer til at ramme flere steder, hvis det står til kommunens direktion i deres budget-i-balance. I alt skal der spares 145 millioner kroner årligt for, at hele budgettet kommer til at hænge sammen. Det vil betyde nedlæggelse af 100 kommunale fuldtidsstillinger og besparelser på personlige plejeopgaver i ældre borgeres eget hjem samt afskaffelsen af de såkaldte klippekortordninger til aktiviteter for beboere på kommunens plejehjem.

Det store besparelser betyder blandt andet også, at der ikke er udsigt til en udvidelse af Ribe Svømmebad. Ej heller er der plads i budgettet til Lustrup-Damhus Beboerforenings ønske om tilskud til et nyt aktivitets- og kulturhus eller til et tilskud til etablering af flydebro og fælleshus ved Ribe Kammersluse.

Annonce

Overbygningsskole prioriteres

Til gengæld er der gjort plads til, at man bruger 15,7 millioner kroner på en ny overbygningsskole i Ribe, der skal samle de ældste folkeskoleelever i seminarieHuset. Der er umiddelbart også plads til et grønt stiforløb ved det kommende boligområde, Jernindustrien, samt penge til udvidelse af parkeringspladsen ved P-Syd.

- 15,7 mio. kr. er mange penge, men man bliver også nødt til at tænke udvikling. Det, ved jeg, der er mange meninger om, men vil man udvikle skoleområdet for fremtiden, er der også nødt til at være dele, man styrker undervejs, siger Anita Kallesøe, skoleleder på Vadehavsskolen, der dog ikke tør glæde sig endnu med de mange besparelser, der er udsigt til.

Dog skal det understreges, at alle disse besparelser er direktionens forslag. Det er dog Esbjerg Kommunes politikere, der skal tage de svære valg. Men faktum er, at hvis de vil ud og bruge penge på noget, så skal der findes tilsvarende besparelser andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce