Annonce
Ugeavisen Ribe

Jacob Lund og Claus Prien fik skulderklap: Ribe Ju-Jutsu hædret med både talentpris og lederpris

Årets idrætsleder i Esbjerg Kommune, Claus Tobiasen og Årets Idrætstalent, Jacob Lund, fik priserne overrakt af byrådsmedlem og udvalgsformand May-Britt Andrea Andersen. Foto: Lars Fahrendorff
19-årige Jacob Lund fra Ribe fik torsdag overrakt Idrætsrådets talentpris 2021, fordi han både evner at tage en uddannelse, være træner og selv kæmpe sig frem til en plads på landsholdet. Også Claus Prien Tobiasen fra klubben blev hædret med årets lederpris.

Ribe: Der var grund til store smil hos Ribe Ju-Jutsu torsdag eftermiddag. Her blev klubbens unge kæmper, Jacob Lund, hædret med Talentidrætsprisen fra Esbjerg Kommunes Idrætsråd, mens Årets Idrætsleder blev Claus Prien Tobiasen fra selvsamme klub.

Ceremonien foregik foran Ribe Fritidscenter, da den årlige idrætsfest i Musikhuset Esbjerg blev aflyst.

Valget faldt på 19-årige Jacob Lund af flere grunde. Blandt andet er han ved at tage en erhvervsuddannelse som tømrer ved siden af sporten mens han ogsåesport og uddannelse.

Annonce

- Som ungdomskæmper har han vist et stort talent og har således vundet de danske mesterskaber fem år i træk. Internationalt har Jacob også lavet rigtig flotte resultater og vandt i slutningen af 2019 sølv ved et Grand Slam stævne som U18 kæmper og blev nr. 7 ved U18 EM i 2019, hedder det blandt andet i begrundelsen for tildelingen af prisen.

Ud over en række gode placeringer, har hans træningsindsats og potentiale også givet ham adgang til Ju-Jitsu Danmarks bruttolandshold.


Det er faktisk rart at have en kæreste, som jeg taler med om alt muligt andet

Jacob Lund, 19-årig prismodtager


Travl hverdag

Og så er der også tid til at have en kæreste, som ikke har noget med kampsport at gøre:

- Det er faktisk rart at have en kæreste, som jeg taler med om alt muligt andet, siger Jacob Lund.

Ud over træning fire gange om ugen fra 17 til 19.30, tømrer-lære og kæreste, skal søvnen også passes.

- Det er lidt presset nogle gange, men jeg kan klare mig med otte timers søvn. Det er gået godt nok hidtil, siger Jacob Lund.

Jacob er i disse dage i gang med de sidste forberedelser for at gennemføre testen til det brune bælte, som er det sidste bælte inden det eftertragtede sorte bælte. Han er ved at blive uddannet som tømrer og går på Rybners på Esbjerg Ordningen. Lige nu afvikler han sin praktikperiode hos tømrerfirmaet Helge Bruun og Søn i Ribe.

Annonce

En institution i klubben

Ud over hæderen til Jacob Lund, blev Claus Prien Tobiasen også overrasket med årets lederpris.

Villy Grøn, formand for Esbjerg Idrætsråd, overrakte prisen og sagde i begrundelsen blandt andet:

- Claus Tobiasen er en institution i Ribe Ju-jutsu Klub og inden for sin sport i det hele taget. Claus er simpelthen motoren i klubben, og der er næppe den post eller den opgave, han ikke har haft.

Videre lyder begrundelse, at "Claus er en meget bredt favnende leder, med en lang historik, der har taget et langt sejt træk. En leder der har været hele turen rundt som udøver, bestyrelsesaktiv og retningssættende leder for trænerstaben."

Desuden har han arbejdet målrettet for at klubbens faciliteter er blevet forbedret. Det blev som nævnt gjort ved at søge indflydelse gennem bestyrelsesarbejde i Ribe Fritidscenter. En langsigtet strategi der har udmøntet sig i meget flotte faciliteter.

En rigtig ju-jitsu-familie: Lige bortset fra Martin Lund, dyrker de alle ju-jitsu. Rikke Lund, Jacobs mor, er også aktiv i gruppen plus 30 år. Martin, Jacobs far, er tidligere karatetræner. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce