Annonce
Ugeavisen Ribe

Jan fra Roager brænder for at være en ildsjæl

Man ser rigtig ofte Jan Sørensen i Roagers frivillige arbejdsnetværk, for han understreger, at han brænder for at være ildsjæl. Blandt mange ting har han været medarrangør af Kvik Festival gennem mange år. Foto: Egon Christensen
Jan Sørensen har aktier i flere arrangementer og byggerier i Roager. Og ud over at være én af Tordenskjolds soldater, nyder han at lære fra sig på Egebæk-Hviding Skole.
Annonce

Roager: Gensynsglæden var stor hos både Jan Sørensen og de 6. klasseelever på Egebæk-Hviding Skole denne onsdag, da mere end seks ugers sommerferie var slut. Børnene betyder nemlig meget for Jan Sørensen, der har været lærer på skolen i ni år.

- Det gør mig glad, når jeg kommer hen på skolen og møder børnene. Jeg glæder mig til at komme i gang igen, og det bliver også godt for eleverne, for de kan jo ikke undvære mig så længe, siger han med et grin.

- Det bliver ikke et sjovt år, fordi jeg skal aflevere dem, og det bliver hårdt, når jeg har et godt samarbejde med forældre og en god klasse, siger Jan Sørensen, der karakteriserer sig selv som en seriøs lærer, der elsker at drille børnene på en god måde.

Inden lærergerningen havde Jan 20 års arbejde som smed bag sig, men han måtte finde en ny karrierevej, da ryggen ikke kunne holde til det fysiske arbejde længere.

Om Jan Sørensen

Jan Sørensen er 58 år og gift med Jeannette. De har hver især to børn samt ét fælles barn.

Jan er opvokset i Roager og har bortset fra 11 år boet der stort set hele sit liv.

Han har været lærer på Egebæk-Hviding Skole i ni år, og derudover er han pt. formand i Roager Medborgerhus. Han har også været med i arrangørgruppen på Kvik Rock siden den allerførste gang og siddet i bestyrelsen i Kvik 70 i ti år.

- Det var en kæmpe omstilling for mig, men det var nødvendigt med ikke-fysisk arbejde. Jeg vidste, at der var lærermangel, og da jeg også godt kan lide at arbejde med børn og unge, så lå det lige til højrebenet, siger Jan Sørensen, der værdsætter at give eleverne gode oplevelser og læring uden for klasselokalet - naturligvis inden for de givne rammer.

Annonce

En af soldaterne

I Roager, hvor Jan er opvokset og seneste har boet siden 1998, er det dog ikke kun som lærer, at han er kendt. Jan er i den grad kendt som en ihærdig ildsjæl, der blandt andet har været formand i Kvik 70 i en lang årrække, været en af idémændene bag byens hal, ligesom han også har knoklet løs på medborgerhuset. Senest har han været med til at arrangere endnu en gang Kvik Festival, som har været tilfældet hver eneste gang, musikfestivalen har været holdt.


Jeg brænder for at være en ildsjæl, og der er vist ingen tvivl om, at jeg er én af tordensskjolds soldater.

Jan Sørensen


- Jeg kan godt lide at have jern i ilden og lave frivilligt arbejde. Det interessere mig, og det giver mig en tilfredsstillelse. Jeg kan godt lide at arrangere noget, som andre kan hygge sig med, og det er også fedt at kunne mobilisere noget arbejde og engagere andre i at være frivillige, fortæller Jan Sørensen, der tilføjer, at han nok er blevet præget ubevidst til at lave frivilligt arbejde fra sin mor Jytte, der var en ihærdig ildsjæl inden for gymnastik i byen.

Jan Sørensen nyder at stå i køkkenet, hvor han blandt andet jævnligt bager brød, så andre kan få glæde af det. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Jeg brænder for at være en ildsjæl, og der er vist ingen tvivl om, at jeg er én af Tordensskjolds soldater. Jeg tror, jeg bliver ved et par år mere, og så har jeg nok udtjent min værnepligt, selv om vi nu begynder at snakke om, hvad det næste er, vi skal gå i gang med.

Annonce

Herreyoga og madlavning

Når Jan ikke sidder sammen med byens andre soldater for at planlægge gode aktiviteter eller tiltag i byen, så bruger Jan gerne tid i huset på gør-det-selv istandsættelse eller på madlavning.

- Jeg elsker at bage brød eller knækbrød, og jeg har også min egen surdej. Igen handler det om at lave noget, som andre kan sætte pris på, fortæller Jan, der også er én af de mænd fra lokalområdet, der går til herreyoga.

- Efter jeg prøvede yoga, fandt jeg ud af, hvor godt det er for mig. Især efter en god tur på racercyklen har kroppen brug for sådan noget. Det er gode øvelser for min ryg, og så er der god tid til eftertanke, så det er lige før, jeg siger, at jeg ikke ville kunne undvære yogaen, siger han med et grin.

Annonce

De skarpe

Tre ord der beskriver dig selv?

- Ildsjæl, familiemenneske, pligtopfyldende.

Hvad er du god til – hvis andet end dit job?

- At sætte ting i gang.

Hvad er din største last?

- At jeg ikke husker så godt længere. Det er især korttidshukommelsen, den er gal med.

Hvad kan du bedst lide ved at bo i Roager?

- Fællesskabet og at man kan snakke med alle.

Hvis vi to skulle bruge resten af dagen sammen, hvad skulle vi så lave?

- Så skulle vi ud på cykeltur i nærområdet, og bagefter hjem og grille pølse eller kød og få et glas rødvin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce