Annonce
Ugeavisen Ribe

Jens er Onkel Styrka på Ribe VikingeCenter: - Det er nærmest som mit andet hjem

Jens Bonde nyder at være frivillig på Ribe Vikingecenter. Det giver ham rigtig meget igen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Jens Bonde har været frivillig på Ribe VikingeCenter i fire år, og han understreger, at han - og andre - får meget ud af at være frivillig på stedet.

Ribe: Han er en af dem, som Ribe VikingeCenter gerne vil have flere af. En frivillig med rødder i Ribe.

Og står det til 55-årige Jens Bonde, så er der bestemt grund til at engagere sig frivilligt - især hvis man har en interesse i historier og ikke mindst vikinger.

- Man får virkelig meget tilbage ved at være frivillig. Det bedste er, at jeg er en del af en dejlig flok herude, og vores tilstedeværelse og bidrag bliver i den grad værdsat af andre, der er herude, siger han.

Annonce

Jens Bonde fortæller, at han var fascineret af vikinger, da han var dreng. Og da han mange år senere var blevet fleksjobber og skulle finde noget at bruge sin tid på, så kom han i tanke om, at vikingeinteressen kunne give ham noget kvalitet i livet. Han fik derfor syet noget vikingetøj, deltog i nogle markeder og mødte til sidst - for fire år siden - op på kontoret hos de tidligere ledere af Ribe VikingeCenter, Karen Nørgaard og Bjarne Clement, og meldte sig på banen.

Fik vikingenavn

- Jeg blev virkelig taget godt i mod, og det gjorde, at jeg blev hængende. Sågar fik jeg mit eget vikingenavn, Onkel Styrka, og det gjorde, at jeg hurtigt blev en del af flokken. Navnet er sjovt, men jeg er mig selv, når jeg er herude. Det er lige før, jeg nu kalder vikingecentret for mig andet hjem. Jeg lader op herude, bruger min kreativitet og får lov til at være en del af kulturen, fortæller Jens Bonde.

Han er på centret hver fredag og er primært at finde nær Tinghuset. Der sidder han og laver knivskafter af krondyrhorn eller prøver at efterbygge gamle vikingeinstrumenter. Derudover reparerer han hegn og nyder at formidle til gæsterne, der kommer forbi.


Det er lige før, jeg nu kalder vikingecentret for mig andet hjem. Jeg lader op herude, bruger min kreativitet og får lov til at være en del af kulturen

Jens Bonde


- Jeg taler flydende engelsk og tysk, så når nogle gæster kommer og kigger nysgerrigt på det, jeg laver, kan jeg fortælle dem en masse om det, siger Jens Bonde.

Han tilføjer samtidig, at der er interessegrupper med noget for enhver smag; vikingekamp, dyr, tekstiler, smedje og træarbejde, så mulighederne for at være frivillig er mange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce