Annonce
Ugeavisen Ribe

Jens Peder Skønager fra Ribe har avlet nordens største græskar

Jens Peder Skønager slog den nordiske rekord i græskar. Foto: TIvoli
Da Jens Peder Skønager for et par år siden besluttede sig for at deltage i konkurrencen om skabe Danmarks største græskar, lagde han ikke skjul på, at han udelukkende deltog for at vinde. Han vandt sidste år, og i år gentog han triumfen, hvor han også slog den nordiske rekord.
Annonce

Ribe: Der er skrevet græskarhistorie ved Danmarksmesterskaberne i græskardyrkning i Tivoli.

Jens Peder Skønager havde medbragt sit pragteksemplar af et kæmpegræskar, og det var på forhånd blevet spået gode vinderchancer.

Der skulle ti styrkeløftere til at løfte græskarret op på vægten, og de havde trænet op til dagens opgave ved at gå tur med en Volkswagen Lupo. Da græskarret endelig kom på vægten, viste den næsten et ton – til stor lettelse for en tydelig glad og rørt græskar-avler.

- Det kom lidt bag på mig, for mit drivhus er temmelig lille. Jeg havde en forventning om, at det vejede 600-700 kilo, og så er det ekstra fedt, når den er lige i underkanten af et ton, siger Jens Peder skønager. Med hele 970,4 kilo på vægten er Jens Peders græskar det største, der nogensinde er set i Danmark. Den hidtidige danmarksrekord blev sat i 2018 og var på 589 kilo, mens den nordiske rekord lød på 857 kilo.


Der er nu et par hundrede kilo op til verdensrekorden, og selvom jeg godt ved, at det bliver uhyggelig svær at slå verdensrekorden skal det da have et forsøg. Så jeg må udvide drivhuset, og så går jeg efter guldet og verdensrekorden.

Jens Peder Skønager


- Jeg havde indtil dagen før smugvejet den, så det kom bag på mig, at den var så tung. Der er nu et par hundrede kilo op til verdensrekorden, og selvom jeg godt ved, at det bliver uhyggelig svær at slå verdensrekorden skal det da have et forsøg. Så jeg må udvide drivhuset, og så går jeg efter guldet og verdensrekorden, siger Jens Peder Skønager, der havde hele familien med i Tivoli.

Hemmeligheden bag det store græskar er ifølge Jens Peder en god portion held og den rigtige pleje. Som eksempel putter han græskarret med to uldtæpper hver nat.

DM i kæmpegræsdkar

- I princippet kan man jo bare smide et frø i jorden og så se, hvad der sker. Men hvis man forfiner på alle parametre som vand, gødning, svampebekæmpelse og temperatur, så kan det her lade sig gøre, fortæller Jens Peder Skønager.

Verdensrekorden

Verdensrekorden blev sat i 2016 i Tyskland. Den er på imponerende 1190,5 kilo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Trio Gemini gæster Ribe

Annonce