Annonce
Ugeavisen Ribe

Jesper og Cesar har indtaget Ribe: Parret har respekt for hinandens forskelligheder

Cesar og Jesper elsker at have gæster og hygge sig med forberedelserne i køkkenet. Foto: Bo Maimburg
Først indtog Jesper og Cesar Ribe med deres frisørsalon, Eugenio, og nu gør de det med deres personligheder.

Ribe: Man har ikke været i selskab med Jesper og Cesar Eugenio i mange minutter, før man observerer, at der her er tale om to meget forskellige mennesker, men der er samtidig tale om to mennesker, der elsker hinandens forskelligheder og særkender.

De mødte hinanden på Lanzerote, Jesper trak Cesar med til Danmark, og så endte det med at Cesar trak Jesper med ind i frisørbranchen. Og den lidt sjove kobling havde ingen af dem set komme. Men det lidt specielle match fungerer til perfektionisme.

Cesar er den kreative person, den umiddelbare og manden med de sjove påfund. Han er også manden med de skarpe citater, og han er typen, der kaster ti bolde i luften, når der skal nye ideer frem.

Jesper er den rolige type med fødderne solidt plantet i den jyske muld. Det er Jesper, der har styr på alt, han sætter tingene i system, og han er god til at bevare både ro og overblik. Det gode match er en styrke både privat og i frisørvirksomheden Eugenio, hvor de har hver deres rolle.

De boede egentlig i Esbjerg, men da lejligheden ovenpå salonen i Overdammen i Ribe blev ledig, slog de til med det samme, og det har de ikke fortrudt.

Kort om Jesper og Cesar Eugenio

 Jesper er 48 år, født og opvokset i Esbjerg, og han har tidligere arbejdet som pressefotograf hos JP, har været selvstændig it-udvikler og så har han drevet restaurant på Lanzerote. Han står for alt det administrative i de tre frisørsaloner, Eugenio, ligesom han rådgiver kunderne.

Cesar er 36 år, og han er født og opvokset på Lanzerote. Cesar er uddannet stylist og han har igennem de sidste mange år stået i spidsen for salonerne Eugenio, der har 22 ansatte og to afdelinger i Esbjerg samt en i Ribe.

- Vi kommer ned i et andet gear, når vi er i Ribe – ja det er næsten som at tage på ferie. Det er som om, at indkørslen fjerner stress, sætter pulsen ned, og jeg tror, at jeg har helt den samme fornemmelse, som når jeg tager på ferie. Jeg er blevet god til at være hjemme og slappe af på den gode måde, siger Cesar.

Der er gensidig respekt for hinandens forskelligheder for Cesar og Eugenio. Foto: Bo Maimburg

- Vi er begge blevet overrasket over den gode effekt, stemningen i Ribe har på os. Vi kendte da en del mennesker, da vi flyttede hertil, men da Danmark lukkede ned, kom vi for alvor tæt på mange gode mennesker. Jeg hjalp Lise Frederiksen med at søge hjælpepakker, og det åbnede pludselig døre til venskaber med flere af de gode mennesker, der kommer på Quedens, siger Jesper.

Annonce

Fællesskab i kvarteret

Parret har lavet en slags strikkeklub sammen med nogle af deres gode venner, der bor i kvarteret. Det lyder dog ikke som om, de bruger ret meget tid på at strikke, men de bruger mere tid i det gode selskab med at snakke.


Vi er begge blevet overrasket over den gode effekt, stemningen i Ribe har på os. Vi kendte da en del mennesker, da vi flyttede hertil, men da Danmark lukkede ned, kom vi for alvor tæt på mange gode mennesker.

Jesper Eugenio


- Vi kan godt lide at have gæster, og det har åbnet dørene for nye gode venskaber. Det har været rigtig nemt at flytte til Ribe, og vi føler os hjemme her, siger parret.

Eugenio

Deres fornemmelse for både byen og de mennesker, der bor her, er helt anderledes, end den er overfor dem, de boede tæt på i Esbjerg.

- Der er et fællesskab i Ribe, og i særdeleshed i det kvarter, vi bor i, og det er vi vilde med. Når vi har spist på Quedens, ender det altid med, at der er flere som sætter sig ned og snakker ved vores bord, og det er vi vilde med, siger Jesper.

Cesar oplever også, at kunderne i Ribe er helt særlige.

- Kunderne i salonen er så åbne, og det er virkelig godt selskab. Når jeg møder dem på gaden snakker vi og hygger os, og det har jeg ikke oplevet andre steder.

Annonce

Er vild med at spise ude

Jesper er en fantastisk kok, og det har han bevist ved at lave tapas sammen med Quedens på den anden side af gaden. Men de tager alligevel rigtig meget ud at spise.

- Vi lever og ånder begge for vores arbejde og for vores virksomhed, og det betyder også, at vi tit først kommer hjem ved otte-nitiden. Så tager vi direkte ud at spise, og der er ikke en restaurant, vi ikke har prøvet - hverken i Esbjerg eller i Ribe. Når vi lukker sent, skal vi ikke til at bøvle med at lave mad, når vi kommer hjem, og det er ikke unormalt, at vi spiser ude fem gange om ugen. Lørdag er vi hjemme klokken to, og så tager vi direkte på Quedens for at spise. Så går vi hjem og sover, så vi er friske til attage ud at spise om aftenen, siger de samstemmende.

Annonce

En helt anden hverdag

Nedlukningen har virkelig lavet om på deres hverdag, og fra at arbejde det meste af døgnet, har de pludselig fri.

- Vi har fået tid til at lave noget af det, vi ikke havde tid til før, og vi har haft mere overskud til at have gæster. Men jeg er også udfordret, når jeg ikke kan arbejde hele tiden, og jeg tror, at jeg var hoppet ud fra Domkirken, hvis ikke tapasprojektet var kommet, for jeg er arbejdsnarkoman, siger Jesper.

- Jeg tror, at vi har lært noget ved at komme ned i gear. Men for os, der elsker vores virksomhed, er det virkelig trist. Det er hårdt at være væk fra sit fag, og jeg håber, at vi snart kan få pulsen op igen. Det værste er, at når jeg har for meget tid, tænker jeg, og så får jeg alle mulige ideer. Den ene dag får jeg lyst til at overtage Quedens Gaard, den næste dag vil jeg overtage en zoologisk have, og den tredje dag vil jeg flytte på landet, siger Cesar med et grin.

- Og så er det vigtigt, at jeg holder benene på jorden og sørger for, at vi bevarer roen, tilføjer Jesper.

Annonce

De korte spørgsmål

Giv mig tre ord, der passer bedst på din partner?

- Jesper er tålmodig, en klog nørd og dedikeret arbejdsnarkoman.

- Cesar er kreativ, utålmodig og lidt ”gakgak”.

Hvad kan I bedst lide ved at være flyttet til Ribe

- Det er helt klart stemningen og det fællesskab, man har i denne by og speciel i det område hvor vi bor og arbejder.

Jesper, hvad er Cesars største last?

- Hvorfor gøre noget i dag, hvis man kan udsætte det til i morgen, svarede Jesper resolut.

Cesar. hvad er Jespers største last?

- At han ryger, og han er dårlig til at holde fri. Og så roder han voldsomt, når han laver mad.

Jesper, hvad er Cæsar god til?

- Han er kreativ, og han kan alt - tegne, male, sy og performe.

Cesar, hvad er Jesper god til?

- Han er god til at planlægge og have et overblik.

Hvis vi tre skal bruge resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?

- Vi skal i ”Escape Room” i Esbjerg, og det er bare en vild fed oplevelse. Og bagefter skal vi ud og spise, og vi skal have noget godt mad og vin. Og snakke om alt muligt, slutter Jesper og Cesar Eugenio samstemmende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce