Annonce
Ugeavisen Ribe

Jon sælger sit livsværk - fra fire til 140 medarbejdere på 18 år

Jon Holm Sørensen har solgt Ribe VVS Service til Michael Søndergaard. Foto: Bo Maimburg

Jon Holm Sørensen har solgt Ribe VVS Service til den betroede medarbejder og kompagnon, Michael Søndergaard.

Annonce

Ribe: Som 28-årig vendte Jon Holm Sørensen tilbage til Ribe VVS Service for at overtage det firma, hvor han var udlært.

Der var ikke meget, der dengang tydede på, at samme virksomhed 20 år senere ville være en af Ribes største. Men det er ikke desto mindre tilfældet for Ribe VVS Service, der med ikke færre end 140 ansatte har kunder over hele landet.

Jon har solgt virksomheden til Michael Søndergaard der har været i firmaet i 16 år og været medejer i fire år. Overtagelsen sker med virkning fra 15. august i år, og med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år.

- Jeg glæder mig over, at det er Michael, der overtager virksomheden, for jeg er sikker på, at han kan drive virksomheden videre i den rigtige ånd. Han var den første entrepriseleder, jeg ansatte, og han har været med til at udvikle virksomheden til det, den er i dag, siger Jon Holm Sørensen.

- Man skal sælge, når tiden er rigtig, og det, må man sige, er tilfældet nu, for virksomheden har det utrolig godt, og så er jeg selv et sted i mit liv, hvor jeg kan nå at prøve noget andet. Jeg har to andre selskaber, som jeg godt vil bruge lidt mere tid på, men jeg skal stadig finde noget mere at lave, for det vil ikke tage al min tid. Men jeg fortsætter her i Ribe VVS indtil næste sommer, og indtil da vil jeg bevare fokus her i virksomheden.

Jon lægger ikke skjul på, at han ikke skal have et nyt eventyr med de mange timer, som prægede arbejdslivet, da han byggede virksomheden op.

- Salget af firmaet har været en kæmpestor beslutning, men det sker af egen fri vilje, og jeg føler, det er det rigtige for mig. Men det er klart, at det er både svært og vemodigt.

Ribe VVS Service

Ribe VVS Service er startet for 70 år siden af Sørensen Fog, som drev firmaet, indtil Bent Warming Hansen overtog. Der er i dag 140 ansatte, og kunderne er fra Frederikshavn i nord til Bornholm i øst. Virksomheden er en af de største privatejede VVS firmaer i Danmark og har specialiseret sig i at renovere almennyttige boligbyggerier. Firmaet renoverer i omegnen af 3.500 badeværelser og køkkener om året og har i alt igennem årene renoveret 27.000 badeværelser og køkkener. Nybyggeri er også en del af firmaets gøremål. Et stort byggeri på 100.000 kvadratmeter hos Carlsberg er lige færdiggjort.Jon er uddannet rørsmed og blev senere uddannet maskinmester.

Ribe VVS Service er med 140 medarbejdere en af Ribes største virksomheder. Virksomheden der har hovedsøde på Ørstedsvej er blevet solgt. Foto: Bo Maimburg
Annonce

Vi kalder det Ribeånden

Da Jon Holm Sørensen overtog virksomheden, var der kun fire medarbejdere, og han ville gerne udvikle firmaet, så der blev plads til en funktionær på kontoret. Men at virksomheden skulle være markedsdominerende var slet ikke et mål.

- Når man er 28 år gammel, som jeg var, da jeg overtog virksomheden, havde jeg en masse power og en vilje til, at der skulle ske noget. Jeg havde samtidig den tidligere indehaver, Bent Warming Hansen ved min side, og han har stor ære for den udvikling, vi skabte.

- Vi har gjort meget rigtigt. Vi er en troværdig partner overfor vores kunder og holder vores aftaler, og vores medarbejdere udviser god opførsel. Vi har haft nogle gode år, og jeg er ikke i tvivl om, at virksomheden også vil få det fremover. Der er masser af ordrer i bogen, og der er en god jysk dna hos os.

- Men det absolut ikke bare mig, der har skabt succesen. Jeg har ansat medarbejderne, sat den overordnede linje og skabt den team spirit, der er her. Vi kalder det Ribeånden, og den lever i bedste velgående. Vi har mange engagerede medarbejdere, som har været her i en længere årrække, og som har været med til at sætte sit præg på virksomheden, fortæller Jon Holm Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce