Annonce
Ugeavisen Ribe

Julehyggen finder alligevel vej til Torvet: Santa Klaus får lov til at sætte bod op

Som Ribes efterhånden traditionelle glühweinekspert glæder Klaus Barckmann sig over, at han trods coronarestriktioner igen i år har fået lov af lave glühwein-bod på Torvet i Ribe som del af Peters Jul. Foto: Kåre Welinder
Selv om julehyttebyen på Torvet ved Peters Jul i Ribe er aflyst, får glühweineksperten Santa Klaus alligevel lov til at sætte sin populære bod op på Torvet ved Domkirkepladsen.
Annonce

Ribe: I sidste uge blev det meldt ud, at Peters Jul bliver en amputeret størrelse i år. Men al julehyggen er imidlertid ikke forduftet fra Torvet, for Santa Klaus' populære glühweinbod vil alligevel være at finde foran Hotel Dagmar.

Peters Jul gruppen har nemlig åbnet for, at der alligevel kan være enkelte boder i byen.

- Foreløbigt kommer der to. En på Torvet og en fra Huset Ribe i den anden ende af gågaden. Det er de to indtil videre, men det er muligt, at vi også åbner op for yderligere to hytter på andre lokationer i Ribe, siger formand for Peters Jul-arbejdsgruppen, Claus Pedersen.

Torsdag eftermiddag tog manden bag glühweinboden, Klaus Barckmann, fat på forberedelserne på Ribe Bryghus, hvor han har lånt et stort kar til årets produktion af glühwein. Og han er glad for, at han igen får lov til at skabe julehygge på Torvet.

- Det bliver godt at få julehygge trods coronarestriktioner. Det, tror jeg, er vigtigt i disse tider, hvor alt er meget usikkert, siger Klaus Barckmann, mens han fra toppen af en stige hælder de hemmelige ingredienser i årets store glühwein-gryde.


Det bliver godt at få julehygge trods coronarestriktioner. Det tror jeg er vigtigt i disse tider, hvor alt er meget usikkert.

Klaus Barckmann


- Vi laver vores ene bod som normalt, og så stiller vi flere borde og træstubbe op ud over et større område på Torvet. Så kan man hygge sig i mindre grupper, og vi passer selvfølgelig på og retter os efter alle restriktionerne, siger Klaus Barckmann, der sætter stor pris på den hjælp, han har fået fra Ribe Bryghus til at lave de store mængder glühwein.

Nu skal glühweinen trække et par uger, inden den er klar til servering fra fredag 27. november.

Klaus Barckmann har igen i år fået lov at låne faciliteterne hos Ribe Bryghus til fremstilling af sin klassiske gluhwein, lavet efter hemmelig, tysk opskrift. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce