Annonce
Ugeavisen Ribe

Julelys og musik i Hviding: - Vi trænger til et skud godt humør

Et af årets første julelandskaber er skudt op i Hviding. Foto: Kåre Welinder
Rasmus Vindfeld og Jonas Jensen har tændt op for julehyggen i deres have på Harevej i Hviding, og det vækker allerede interesse hos mange forbipasserende og især børnene.

Ribe: Hundelufterne og andre, der går tur, sænker tempoet, mens bilerne langsomt triller biler forbi. Inde i dem ses børn og voksne dreje nakkerne for at se de mange julelys, julemænd, hjorte, bamser og andet godt, der er i haven på Harevej i Hviding.

Der er nemlig rigtig meget at se på i haven hos Jonas Jensens og Rasmus Vindfeld, der forklarer, hvordan det hele startede for fire år siden med den store julemand midt på plænen og lidt gran i krukkerne på stien op til husets fordør. Siden da er der i den grad sket noget.

- Der kommer lidt mere til hvert år, og jeg har nok altid bare været fascineret af lys og kulørte lamper. Jeg kommer i så godt humør af det, og vi havde ikke rigtigt mulighed for at pynte så meget op, da jeg var barn. Det er noget nemmere med LED-lys idag, fortæller Rasmus Vindfeld.

Annonce

Tænder det for børn

Det er både for dem selv, men især for de børn, der er i området, at de pynter op hvert år.

- Vi synes selv, det er hyggeligt, men det er også for børnenes skyld. Vi ved godt, det er tidligt, det er sat op, men i år er det på grund af corona. Man bliver glad i låget af at se på det, og det trænger vi til. Vi tænder det fem timer om aftenen og to timer om morgenen, siger Jonas Jensen, og peger skråt over gaden, hvor Børnehaven Børnebo holder til.

julemanden med sin lysende bamse er blot et af de opsigtsvækkende dele af julepynten i forhaven på Harevej i Hviding. Den spiller julesunge, når man klapper foran ham eller giver highfive. Foto: Kåre Welinder

- Om morgenen er det på grund af dagplejere og børnehaven, der tit kommer forbi her. Også skoleklasser har været her og spurgt, om vi ikke vil tænde. Og det vil vi, siger Rasmus Vindfeld og Jonas Jensen.

Rasmus Vindfeld(tv.) og Jonas Jensen ved godt, at de er tidligt ude med deres julelandskab på Harevej i Hviding, men de mener, vi alle trænger til opmuntring og et skud godt humør midt i en coronatid. Foto: Kåre Welinder

Rasmus Vindfeld understreger yderligere, at haven de kommende år vil blive fyldt endnu mere med lys og juleudsmykning, og han ved allerede, hvordan han vil udvide næste år. Der skal lysende buer over indkørslen og flere måske lyskæder i det store træ midt på plænen.

Køber nyt hvert år

Rasmus Vindfeld bruger omkring 2500 kr. hver jul på at købe nyt pynt til julehaven, og han regner med, at elregningen stiger med 500-700 kr. hvert år ved juletid.

De plejer ikke at have meget julepynt inde i huset, men koncentrerer sig indtil videre om forhaven.

Man er ikke i tvivl om, hvad det drejer sig om at få, når man besøger på Harevej i Hviding. Foto: Kåre Welinder
Der er både fugle, snemænd, klatrende og syngende julemænd og meget meget mere i julehaven på Harevej. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce