Annonce
Ugeavisen Ribe

Julemærkemarch i Ribe bliver virtuel

Sidste år samledes en del mennesker i Ribe for at gå Julemærkemarch, men i år skal man gå hver for sig. Arkivfoto: André Thorup
Annonce

Ribe: Hvert år til december plejer flokkevis af danskere - også i Ribe - at gå i fællesskab for at samle ind til de danske Julemærkehjem. I år sætter coronavirussen dog en stopper for det, og i stedet bliver Julemærkemarchen søndag den 6. december gjort virtuel.

Således skal man tilmelde sig på forhånd via www.julemaerkemarchen.dk, og derefter få tilsendt medaljer og andre ting, som man normalt køber ved marchens startsted. Og for den lokale arrangør Werner Straadt fra Ribe Fodslaw er det da også vigtigt, at Julemærkemarchen også gennemføres i år.

- Corona eller ej, så skal den symbolske gåtur gennemføres. Det plejer at være rigtig hyggeligt at gå mange sammen, men tidens tand gør det jo umuligt. Så i går skal vi gå sammen hver for sig, siger Werner Straadt, der dog tilføjer, at man stadig kan afhente bestilte varer eller aflevere donationer på det normale startsted ved Ribe Brandstation - dog under forudsætning af, at de gældende retningslinjer overholdes.

Hvis man tilmelder sig, kan man gå på hvilket som helst tidspunkt, man har lyst til samt hvilken som helst rute.

Sidste år indsamlede den landsdækkende march 1,48 millioner kroner ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce