Annonce
Ugeavisen Ribe

Jump4fun kommer til Esbjerg Kommune

Drenge og Piger dyrker motion i Jup4Fun programmet. DGI arkivfoto
Med en målrettet indsats om bevægelsesglæde for de idrætsuvante børn og unge giver Jump4fun dem et alternativ til det traditionelle foreningsliv.
Annonce

Esbjerg Kommune: DGI Initiativet Jump4fun skal hjælpe flere i gang med at bevæge sig, og til april startes konceptet op to steder i Esbjerg Kommune.

Jump4fun er kommet godt i gang i hele Danmark, og der er stor tilstrømning til holdene ude i foreningerne. I 2020 kan over 720 børn og unge gå til Jump4fun i 21 af landets kommuner. I 2020 er målsætningen at kunne tilbyde Jump4fun i minimum 30 kommuner rundt om i landet. Med støtte fra Ole Kirks Fond har der siden 2018 været udrulning i gang i Syd- og Sønderjylland, hvor også Esbjerg kom med lige inden jul.

I Esbjerg Kommune har man store forventninger til Jump4Fun-konceptet, der skaber bevægelsesglæde for børn og unge på en ny måde, der ikke er idrætsspecifik.

- I Esbjerg Kommune lægger vi vægt på at skabe rammer, som sikrer alle borgere energi til det gode og sunde liv. Mere fysisk aktivitet i hverdagen er et vigtigt led heri. Derfor ser vi frem til det nye, spændende motionstilbud i samarbejde med lokale idrætsforeninger, så også børn og unge, der ikke er vant til at dyrke idræt, kan komme i gang med at bevæge sig, siger direktør for Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Planen er, at Ribe Gymnastik Forening og Jerne Idrætsforening starter med Jump4Fun-hold til april.

Annonce

Hvad er Jump4fun?

Jump4fun er et helhedsorienteret træningstilbud til børn og unge med overvægtsproblematikker i alderen 6-16 år. På et Jump4fun-hold skal det være sjovt at få sved på panden, og der arbejdes med bevægelsesglæde, selvværd, varieret træning og motorik.

Flere kommuner vælger også at tilbyde Jump4fun til børn, der er inaktive eller sårbare og derfor har svært ved at finde en plads i de traditionelle træningsstilbud.

Jump4fun er forankret lokalt i idrætsforeninger, og sideløbende tilbydes deltagerne bevægelseslejre på Julemærkehjem, fællestræninger og madskoler på tværs af de deltagende Jump4fun-foreninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce