Annonce
Ugeavisen Ribe

Kæmpe interesse for ni nye lejligheder: Nu viser bygherren de første tegninger af projektet frem

Der er enorm interesse for det nye byggeri på grunden for Ribes tidligere apotek. Under de tre bygninger etableres en parkeringskælder, hvorfra der vil være elevator op til gangbroen mellem de tre bygninger. Illustration: Arkitektladen
Fredag holdt bygherre Michael Nørgaard møde med Esbjerg Kommune om sit boligbyggeri på Ribes tidligere apotekergrund i Tvedgade. Mødet var positivt og konstruktivt, forklarer Michael Nørgaard, og beretter om enorm interesse for de ni nye lejligheder.

Ribe: Allerede inden, der har været vist en tegning eller er sluppet konkrete oplysninger ud om projektet, er der en venteliste på mellem 40 og 50 borgere, der er skrevet op til en af de ni nye lejligheder, som direktør Michael Nørgaard fra Nørgaard Anlæg opfører på Tvedgade 19A.

Adressen er Ribes tidligere apotek, der ifølge tidsplanen brækkes ned til januar, og Michael Nørgaard forklarer, at den enorme interesse udelukkende er opstået ud fra en lille artikel i Ugeavisen Ribe i foråret, hvor han udtalte, at han havde købt grunden, og ville lave lejligheder.

Men han er glad for interessen og er nu klar til at fremvise tegninger for projektet efter et møde med Esbjerg Kommune fredag morgen, som han betegner som positivt og konstruktivt.

Annonce

Ros

Forud for mødet havde Michael Nørgaard dog været en en smule bekymret, fordi formand for kommunens Plan & Miljøudvalg, Karen Sandrini (S), efter et møde i september udtalte, at man ikke helt var klar til at godtage de tegninger, der er lavet for de nye bygninger, uden dog at ville præcisere yderligere. Det viste sig senere at være de gangbroer, der er planlagt i førstesals højde mellem de tre bygninger, men Sandrini sagde samtidig, at man ønskede at være i tæt dialog med bygherre for at få tilpasset projektet.

Det var præcist det, der skete fredag formiddag med deltagelse af blandt andet Michael Nørgaard, arkitekt Øjvind Andersen fra Arkitektladen og stadsarkitekt Morten Harder.

- Da først de hørte vores begrundelse for gangbroerne mellem de tre bygninger, gav det mere mening for dem. Blandt andet i forhold til selve tilgængeligheden i byggeriet, hvor man kan tage en elevator fra parkeringskælderen til første etage, og gå mellem bygningerne, siger Michael Nørgaard.

Ni nye lejligheder

Det er Michael Nørgaards selskab, Nica Ejendomme, der står bag det nye byggeri på grunden for Ribes tidligere apotek i Tvedgade. 

I alt bliver der tale om ni lejligheder, hvor de tre er med privat have og de seks med tagterrasse. De tre nederste lejligheder bliver på ca. 145 kvm, mens de seks øverste bliver på 119 kvm samt 13 kvm tagterrasse.

Holder tidsplanen, brækkes det tidligere apotek ned i januar og februar, og en ny lokalplan kan vedtages i marts. Arkæologerne rykker ind tre uger i marts og Michael Nørgaard håber på, at første spadestik til det nye byggeri kan tages i april eller maj 2021.

Esbjerg Kommune roste samtidig Michael Nørgaard for parkeringskælderen under byggeriet, fordi man her laver flere pladser, end der er brug for, og på den måde er med til at løse parkeringsproblemer i Ribe. Kælderen får 20 pladser, hvor de 13 eller 14 skal bruges til beboerne, mens resten udlejes.

- Mødet gik rigtigt fint, og vi er fortrøstningsfulde om de udfordringer, der måtte have været, og at vi nok skal få det hele løst. Vi håber Morten Harder vil tage vores forklaringer fra mødet med tilbage til udvalget for at give politikerne en bedre forståelse af vores tanker bag byggeriet, siger Michael Nørgaard.

Tvedgade ses til venstre, og nedkørslen til parkeringskælderen etableres under det grønne område øverst på tegningen. Illustration: Arkitektladen
Sådan kommer de tre nye bygninger til at tage sig ud fra Tvedgade. Illustration: Arkitektladen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce