Annonce
Ugeavisen Ribe

Kæmpelegeplads skal rykkes: Kommune skal bruge plads ved sandfang

Planerne og tegningerne for den kommende Ribe Aktivitets- og Historiepark skal muligvis ændres en smule, da Esbjerg Kommune har brug for mere plads til oprensning af sandfanget. Illustration: Uno-Uniqa Group
Initiativgruppen bag Ribe Aktivitets- og Historiepark skal muligvis ændre på planerne, da Esbjerg Kommunes miljøforvaltning har brug for plads ved sandfanget.
Annonce

Ribe: Spaden er endnu ikke sat i jorden, men når det forhåbentlig sker i efteråret vil placeringen af den kommende Ribe Aktivitets- og Historiepark muligvis blive ændret en smule i forhold til de oprindelige planer.

Esbjerg Kommunes miljøforvaltning har nemlig meddelt, at man skal bruge mere plads til oprensning af det sandfang, som bliver den nærmeste nabo til legeparken.

Derfor tyder meget på, at tegningerne for legepladsen skal ændres, fordi legepladsen skal rykkes, og det bekræftes af formand for Ribe Fritidscenters bestyrelse, Carsten Lund, der også er medlem af initiativgruppen.

Carsten Lund forklarer, at man retter sig efter forvaltningen, og ikke ønsker at gå ind i en diskussion omkring forholdene.

- Nu har vi fået at vide, at vi skal flytte, og det gør, at vi ændrer en smule på placeringen af legepladsen. Det er stadig et rigtigt godt projekt, nu foretager vi en ændring og det må vi tage med. Vi retter ind og arbejder videre, fordi vi ikke ønsker forsinkelser planerne, siger Carsten Lund.

Det er uvist, om dette gør, at legepladsen bliver mindre end planlagt.

5400 ton

I september 2020 blev der fjernet 5400 ton sand fra sandfanget ved Ribe Fritidscenter, som er en del af Hjortvad Å. Inden da var det fem år siden, der senest var renset op i sandfanget.

Arbejdet blev foretaget af en særlig wire-gravemaskine, og det var første gang, denne blev brugt til oprensning af sandfanget.

Det er denne særlige gravemaskine, der graver sand op fra sandfanget, og som er en del af årsagen til, at Ribes kommende legeplads kan blive rykket. I 2020 var det første gang, man brugte den. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce