Annonce
Ugeavisen Ribe

Kammerslusen får lov til at udleje kanoer

Forpagter af Restaurant Kammerslusen, Niels Toft, kan nu omsider få lov til at udleje kanoer til sejlads på Ribe Vesterå. Foto: Hans Jørgensen
Efter længere tids venten har Niels Toft nu fået lov til at udleje kanoer fra Kammerslusen. Dermed kigger Esbjerg Kommune gennem fingrene omkring et gældende sejladsregulativ på Ribe Å i resten af 2020.
Annonce

Ribe: Allerede før sommerferien var Niels Toft klar til at leje kanoer ud til sejlads på Ribe Vesterå, men det er først nu, at han faktisk har lov til at gøre det.

Baggrunden er, at Niels Toft gerne vil tilføje et ekstra element i at skabe aktivitet ved Kammerslusen, som han forpagter sammen med ægtefællen Tinne Rieck. I første omgang var der dog ikke nogen licenser ledige til kanoudleje - og det er der sådan set heller nu pludselig blevet - men Esbjerg Kommune har nu meddelt, at man ser gennem fingre, om Niels Toft vil udleje kanoer.

- Vi har i udvalget nu besluttet, at, vil man på Kammerslusen udleje kanoer, er det ikke noget, vi vil forfølge. Udvalget er sammen med forvaltningen blevet enige om at ordne dette pragmatisk, og Restaurant Kammerslusen kan nu udleje kanoer i resten af 2020, siger udvalgsformand Søren Heide Lambertsen, der godt er klar over, at man dermed går imod et gældende regulativ fra 1999 for Ribe Å.

Han mener regulativet er forældet, og at ikke giver mening, når det er lavet i Ribe Amts tid. Han uddyber, at det er en politisk beslutning at se igennem fingre med regulativet, og at man nogle gange skal turde tage en beslutning, der går lidt ud over gældende regler.


Vi har i udvalget nu besluttet, at, vil man på Kammerslusen udleje kanoer, er det ikke noget, vi vil forfølge

Søren Heide Lambertsen, formand Teknik og Byggeudvalget


- Vi vil rigtigt gerne Kammerslusen, og derfor gælder tilladelsen derude i resten af 2020, siger Søren Heide Lambertsen, der tilføjer, at man senere på efteråret skal kigge på fornyelse af licenserne.

Annonce

Vil skabe liv

Da meddelelsen om, at Niels Toft nu kunne leje kanoer ud kom, blev han glad, men også tildels forundret over sagens forløb.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe liv herude, og ved også at udleje kanoer kan vi gøre området endnu mere attraktivt. Jeg vil nu tage fat på papirarbejdet og håber at kunne sætte kanoerne i vandt så snart som muligt forhåbentlig allerede i weekenden, siger han.

Niels Toft har otte kanoer til udleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce