Annonce
Ugeavisen Ribe

Katedralskolen tilbyder nu HTX uddannelsen

De to uddannelsesledere, Jacob Lund Jørgensen og Tanja Kjær, glæder sig over, at man nu kan tilbyde HTX gymnasieuddannelsen i Ribe. Foto: Bo Maimburg
Fra næste skoleår kan man også læse den tekniske gymnasieuddannelse, HTX, på Ribe Katedralskole.
Annonce

Ribe: Ribe Katedralskole er nu klar med endnu et godt tilbud til de unge mennesker, der skal i gang med en ungdomsuddannelse. Man tilbyder fra næste skoleår HTX, der er en teknisk gymnasieuddannelse, der omsætter teori til praksis. Der arbejdes her med forskellige former for værksteder og laboratorier.

Tilføjelse af HTX uddannelsen er en klar styrkelse af institutionen.

- Der er en stor interesse for at læse HTX, og det er i første omgang vores håb, at vi kan få én HTX klasse. Der plejer at være omkring en halv klasse fra Ribe, der tager til Esbjerg for at læse denne ungdomsuddannelse, og så tror vi på, at det nye tilbud vil tiltrække unge fra de omkringliggende byer, siger uddannelsesleder Tanja Kjær.

HTX er en kreativ innovativ ungdomsuddannelse, hvor arbejde i værksteder udgør en stor del af undervisningen. Man er på Ribe Katedralskole allerede i gang med at forberede sig til de nye fag i skolens egne værksteder, og der er indgået et samarbejde med Ansgarskolen om brug af deres træværksted, ligesom der også er lavet aftaler om at bruge lokaler hos virksomhederne Logitrans og Polytech. Der er ligeledes lavet en samarbejdsaftale med Aalborg Universitet i Esbjerg.

Brug af robotter er også en stor del af den nye uddannelse, og denne del er der også styr på, så man har i høj grad forberedt sig til udvidelsen af uddannelsestilbud på Ribe Katedralskole.

Ribe Katedralskole

Fra næste skoleår tilbyder Ribe Katedralskole også HTX Gymnasieuddannelsen, og derudover tilbyder skolen STX, HF, HHX, EUX og EUD. Det er uddannelsesleder Tanja Kjær, der står i spidsen for den nye uddannelse, og hun er uddannet kemiingeniør, så hun har den rette baggrund for at skabe den helt rigtige uddannelse. Ribe Katedralskole fik retten til at udbyde HTX, da den nærmeste af slagsen er i Esbjerg, så mange elever vil få en langt kortere vej til uddannelsen.
Annonce

Konkrete opgaver

En HTX uddannelse giver generelt adgang til de samme uddannelser som den traditionelle gymnasieuddannelse, der i forvejen tilbydes på Ribe Katedralskole.

Det er traditionelt en uddannelse, som mange, der går med drømme om at blive ingeniør, arkitekt og bygningskonstruktør, vælger.

- En HTX uddannelse handler i stor stil om, at der opstilles problemstillinger, som elever prøver at finde svar på, ligesom eleverne også laver små prototyper, som beskriver og viser den idé, de har været med til at skabe. Uddannelsen appellerer blandt andet til unge mennesker, der har rodet med knallerter og traktorer eller har syslet med andre praktiske gøremål, for der er indlagt mange konkrete arbejdsopgaver i undervisningen, fortæller Tanja Kjær, der tilføjer, at der var en del af de unge mennesker, der deltog i brobygningsarrangementet på skolen, der var interesserede i arbejdet med robotter.

Annonce

Store forventninger

Uddannelsesleder Jacob Lund Jørgensen fra Ribe Katedralskole ser mange fordele ved at tilbyde endnu en uddannelse.

- Vi glæder os til at starte op, og vi er klar på at give det en chance, også selvom vi kun får en lille klasse det første år. Det tager tid at starte noget op, og vi ved godt, at det kan tage et par år, før vi er oppe i det rette niveau. Vi har valgt nogle studieretninger, som passer perfekt til de unge, og som samtidig også giver nogle tilbud, der ikke ligner det, vi tilbyder på STX. Vi skal jo gerne have fat i nogle unge, som ellers ville have taget et andet sted hen, så vi får et plus i antallet af studerende. Det er vigtigt, at vi beholder de unge i huset og her i byen, siger Jacob Lund Jørgensen.

- Den digitaliserede måde at se verden på buldrer frem, og jeg tror på, at denne uddannelse også passer til de digitale unge. Vi kan nu tilbyde hele paletten af uddannelser, og man kan stadig vælge en særlig uddannelse og samtidig være i samme hus som vennerne og veninderne, siger uddannelseslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce