Annonce
Ugeavisen Ribe

Khalil har kæmpet sig ind i samfundet

Nadia og Khalil er blevet rigtig godt integreret i Danmark og de er begge rigtig glade for at være her.
Khalil Ahmed tog selv initiativ til at begynde sin integration i Danmark, ligesom han fik hjælp fra Peder Tørnqvist.

Esbjerg Kommune: Khalil Ahmed er en af de syriske flygtninge, der har fået stor succes med at komme ind i det danske samfund og på det danske arbejdsmarked.

Han havde ikke været i Danmark i mange måneder, før han selv tog initiativ til at blive tilknyttet Rejsby Europæiske Efterskole. Han blev hjælpelærer for en fransklærer, og så underviste han i kulturforståelse.

Senere blev han tilknyttet asylskolen i Ribe, og han arbejder nu som folkeskolelærer i en helt almindelig overbygningsskole i Tønder, hvor han underviser i matematik og idræt.

- Det var Peder, der fik mig ind på asylskolen kort tid efter, jeg var kommet til Danmark, og det var fantastisk. Mit dansk var naturligvis ikke så godt på det tidspunkt, men han troede på mig, og det gjorde en stor forskel. Da jeg kom til Danmark, kendte jeg selvfølgelig ikke det danske system, men jeg gjorde selv en indsats, og det er årsagen til, at det er gået så godt, siger Khalid Ahmed.

- Jeg vil vise det danske samfund, at jeg ikke er kommet for at få penge, men jeg vil klare mig selv, og jeg vil gerne tjene penge til samfundet. Det danske sprog er ikke nemt, men jeg har knoklet for det, og det har givet muligheder. Det vigtigste er, at flygtninge ikke giver op, men jeg har haft en fordel ved, at jeg har været vant til at lære noget i Syrien, hvor jeg også underviste. Den vigtigste grund til, at jeg er kommet ind i samfundet så hurtigt er, at jeg vil gøre en forskel, og jeg er opdraget til at arbejde.

Khalil er uddannet lærer i Syrien, men han har også uddannet sig her i Danmark, hvor han har gået på UC Syd.

- Jeg kan lide jobbet, og jeg er vild med at undervise, og jeg kan både det danske og det syriske undervisningssystem, og det er da en klar fordel, for nu kan jeg virkelig gøre en stor forskel i det danske samfund, siger han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce