Annonce
Ugeavisen Ribe

Kirsten har åbnet sin baghave i Vester Vedsted

Kirsten Lund er én af de mange danskere, der stiller sin have til rådighed i Brug min baghave. For nylig havde hun sin første overnattende gæst. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Kirsten Lund er én af mange, der er hoppet med på konceptet "Brug min baghave".
Annonce

Vester Vedsted: Siden konceptet "Brug min baghave" er begyndt at brede sig i det danske land for et par måneder siden, har flere end 20.000 danskere meldt sig ind i Facebook-gruppen, hvoraf flere stiller deres baghave til rådighed for andre, så de kan overnatte der.

Én af dem, der er med fra Ribeområdet, er Kirsten Lund fra Vester Vedsted, og for hende er det især gæstfriheden i det, der tæller.

- Det er en fantastisk idé, at man tilbyder andre at sove i ens baghave. Jeg kan godt lide at møde nye mennesker, og så føles det godt at kunne give andre muligheden for at sove et dejligt sted, siger hun med henvisning til, at der er godt to kilometer fra hendes have til Vadehavet.

Forleden havde hun så sin første overnattende gæst i haven, og her var Kirstens børn ret nysgerrige omkring, hvorfor der nu kom en fremmed for at sove i haven. Det har været en god oplevelse for Kirsten at have en logerende.

- Det var hyggeligt at møde gæsten, og det hele føltes meget naturligt. Jeg tænker, at der er brug for flere fra Ribeområdet, der vil tilbyde en plads i deres baghave. Der kommer mange turister til området, og det her er en god mulighed for turister uden så mange midler, siger Kirsten Lund, der også regner med selv at komme ud og bruge andres haver.

Brug min baghave

Konceptet Brug min baghave går ud på, at man stiller en plet i sin have til rådighed for andre, der helt gratis kan sætte telt op og overnatte. Der er ingen krav til faciliteter. Netværket er baseret på gæstfrihed, næstekærlighed og frivillighed. Der var i slutningen af juni mere end 1.300 haver tilmeldt og over 20.000 brugere på Facebooksiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce