Annonce
Ugeavisen Ribe

Klapbroen i Ribe bliver forsinket i mindst to år

Transportministeriet vil først give flere penge til en klapbro, når hele vejudvidelsen er overstået. Derfor kommer klapbroen først op i 2023.
Annonce

Ribe: Der kommer til at gå en rum tid endnu, før bilisterne kan køre over en ny klapbro i Ribe. Den skulle egentlig være blevet sat op sideløbende med vejudvidelsen af rute 11, men da der ikke har været nok penge til projektet i første omgang, har Vejdirektoratet søgt om flere midler hos Transportministeriet.

- Vi har fået det svar, at de først kan give flere penge til klapbroen, når de kan se, hvor mange penge, der er tilbage til selve vejudvidelsen. De to projekter hænger nemlig sammen, så vejudvidelsen skal først laves færdig, før der kan laves en økonomisk vurdering for klapbroen, forklarer projektleder i Vejdirektoratet Mike Boesen, der dog understreger, at det ikke ligger i kortene, at klapbroen helt bliver droppet.

- Vejen er først færdig i slutningen af 2020, og først der kan vi begynde at lave et udbud på klapbroprojektet, og når der først skal ske en prækvalificering, gives tilbud, vælges bygherre, projekteres og bygges, så regner vi med, at broen først er færdig i 2023. Dermed bliver den 2-3 år forsinket, siger Mike Boesen, som nu vil tage en snak med Forsvaret om, at den midlertidige bro der nu ligger over Ribe Å skal forblive der ind til da eller tages midlertidigt væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce