Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: ”Dem og os”, en klumme om UFO´er, Hitler, Taleban og Ribe-Esbjerg-forholdet

Henrik Bro Lund, rådgiver og selvstændig, 45 år

En ufo - (u)identificeret (f)lyvende (o)bjekt - kan i teorien være en kaffekop, man aldrig så komme flyvende gennem luften fra en utilfreds og aggressiv baseballspiller, og hvor bevismaterialet (koppen) blev fjernet, før man kom til bevidsthed igen. Det er dog ikke dén type, jeg tænker på, men den helt klassiske ufo: ”indrapporterede observationer fra et menneske, der har set et uforklarligt syn på himlen, og hvor man spekulerer over, om det er et rumvæsen, der har lagt turen forbi vores skønne lille jordklode, placeret i det ufattelige store – og indtil videre fastslået - uendelige univers (uendelig?! – hvad er det? wow)

Indtil i dag har vi almindelige beboere på moder jord dog ikke set dokumentation på ”de fremmedes” eksistens og således behøver vi ikke forholde os til dem.

Men lad os lege lidt med tanken… Hvad nu hvis de eksisterer? Dem, de fremmede væsener? Fra de helt fjerne afkroge i universet - Altså HELT fjerne, flere lysår væk – og det viser sig, at de er onde, ville Hitler så have set anderledes på sine medmennesker dengang, hvis han vidste det? Hvad nu hvis de fremmede væsener alle var kannibaler og stoleleg i ”fremmed”-skolen blandt børnene havde en lidt anderledes afslutning og en lidt større konsekvens end vores med hygge om grillen og en klassekammerat mindre, mens rumvæsen-forældrene havde skiftet tyrefægtning ud med menneskehankønsfægtning i deres fritid og dagen efter med aftensmadmenuen: ”frisk spyddet menneske med go´e ben og en ´lille slap én´” og som derfor gjorde menneskets reproduktion udfordrende og kvinderne forladte tilbage til en tvungen lesbisk tilværelse, såfremt de ønskede lidt intim kontakt med et andet menneske og ikke et hankønsrumvæsen. Ville vi i Danmark så se med mildere øjne på Taliban og i deres øjne ”det rigtige samfund”?

Annonce

Jeg tror det! For jeg tror, at vi mennesker instinktivt tror, at vi skal opdeles i ”dem og os”. i kasse-tænkning. Det som vores hjerne synes er værst, det overtrumfer alt andet og alle andre kasser. Kom disse ovenfor beskrevne onde rumvæsener i morgen, ville vi kaste alle de andre kasser langt væk og græmmes over vores tidligere ”dem og os-”retorik blandt mennesker.

Jeg tror, det er noget dyrisk, der ligger i os – helt tilbage til urmennesket. Hvis nu løve-familien på savannen, der kæmper imod de andre familier om territorier, er skiftet ud med ”dem i Esbjerg får også det hele”, eller ”de satans talibanere og medløbere til koner eller fanger” eller ”du er hvid og jeg er sort”, eller ”du er homoseksuel, og jeg er heteroseksuel”, eller ” du er københavner, og jeg er normal".

Så kunne vi søge og dyrke forskellighederne, også selvom det er fuldstændige ligegyldige forskelligheder, og der er tusinde ting, vi har tilfælles, som vi kunne sætte os ned og tale om, men aldrig kommer til pga. vores fordomsfuldhed og manglende mod til at mødes på tværs og se bort fra vores forskellighed (eller uenighed) på et enkelt område.

Så derfor er det tid til at gøre op imod urmennesket - igen igen. Det er tid til at sige fra. Vi skal som mennesker videre i vores civilisationsrejse, hvor det dyriske undertrykkes, og vi ikke accepterer, at folk i vores eget hus - egen by – egen kommune – eget land – i EU - på jordkloden – bruger ”dem og os”-retorikken længere, eller som det altid ender med at betyde ”dem MOD os”-retorikken.

Så derfor er det tid til at gøre op imod urmennesket - igen igen. Det er tid til at sige fra. Vi skal som mennesker videre i vores civilisationsrejse, hvor det dyriske undertrykkes, og vi ikke accepterer, at folk i vores eget hus - egen by – egen kommune – eget land – i EU - på jordkloden – bruger ”dem og os”-retorikken længere

Fra klummen

For vi er fælles om det, og vi mennesker er kun én ud af mange dyreracer, der bor på denne jordklode og de klogeste på området, har informeret os om, at der er tusinder af andre dyreracer, der pt. står foran udryddelse. De kloge siger heldigvis også, at vi kan nå det endnu, og derfor skal vi lægge ”min far er stærkere end din far!”-retorikken til side og skifte den ud med ”vil din far vise min far vejen til motionscenteret?”, så vi går væk fra konfrontation, fjendskab og grøftegravning og over til nysgerrighed, forsoning og brobyggeri.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Grafiker og designer støtter Ribe Historie & Aktivitetspark

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Når man glemmer at glæde sig

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Farlig passage af hovedvej får længe ønsket lyskryds til 8 mio. kroner

Ugeavisen Ribe

Lene er mere end Ribes kulturnat: Går 10.000 skridt dagligt og spiller renæssancemusik

Ugeavisen Ribe

Stand-up topnavne i Ribehallen

Ugeavisen Ribe

Ny radikal kandidat i Ribe: Bedre dagtilbud er mit overskyggende fokusområde

Ugeavisen Ribe

Søs Egelind besøgte Ribe i ny programrække

Ugeavisen Ribe

STOR GUIDE TIL RIBES KULTURNAT:  Skattejagt, streetfoodmarked, trækfærge, kunstworkshop og meget andet

Ugeavisen Ribe

Støtte til Ribe Aktivitets- og Historiepark: Elektrikere bidrager til legepladsprojekt

Ugeavisen Ribe

Podcast, dans og skrevne ord: Elever digtede videre på kendt forfatters novelle

Ugeavisen Ribe

Det har vi lært efter corona: Familien Skondin sætter pris på nærværet

Ugeavisen Ribe

Tæt på realisering af legepark i Ribe: Der er nu indsamlet 10 millioner kroner

Ugeavisen Bramming

Troværdighed er Olfert Krogs adelsmærke

Ugeavisen Ribe

Ingen opbakning til turistbureau: Ribe Handels formand skyder med skarpt mod kommunen

Ugeavisen Ribe

Line giver kunderne hos Ønskebørn i Ribe en stor aften

Ugeavisen Ribe

Byrådspolitikere efter forglemmelse: Esbjerg Kommunes forvaltning bør lære af deres fejl

Ugeavisen Ribe

Tysk krimi fra Ribe vises på tv

Ugeavisen Ribe

Topaktuelle Kandis atter klar til Ribes største julefrokost

Ugeavisen Ribe

Hans er en sand krejler: Købte engang en pølsevogn og et læs hvidkål på Den Blå Avis

Ugeavisen Ribe

Profil Optik tilbyder gratis sportsbriller til børn

Ugeavisen Ribe

Lagkageløb og snitteri i SFO'en: Pigespejdere i Ribe vil have fat i nye medlemmer

Ugeavisen Ribe

Ribe har fået en ny svømmeklub med nye tanker og ideer

Ugeavisen Ribe

Anna tog klassekammerat med til spejder: Nu er Christian vild med spejderlivet

Annonce