Annonce
Rejser

Klumme fra ny skribent: Varm juice og rygestop

Lilli Westergaard Asmussen, 38 år, personlig hjælper og under uddannelse.
Om rygestop og hvordan jeg har tænkt mig at nå det mål….
Annonce

Klumme: Min mand og jeg har i lang tid snakket om at stoppe med at ryge. I tidens løb har vi prøvet diverse rygestop produkter, såsom piller, spray, tyggegummi og plaster. Jeg er faktisk sikker på, at vi har været markedet rundt, men der var ligesom ikke rigtig noget, der for alvor gjorde en positiv forskel.

En dag kom posten med en pakke, som min mand havde bestilt over nettet. I den lå der en sølvgrå E cigaret med tilhørende væsker og oplader. Ret hurtigt, og efter varm snak om hvor godt den virkede mod rygetrang, besluttede jeg mig for, at sådan en måtte jeg også eje.

Annonce

Pina Colada

En dag da vi sad og ”dampede”, faldt snakken på, om E cigaretter nu også er et sundere alternativ til almindelige cigaretter? Cigaretter indeholder tjære, som jo absolut ikke gør noget godt for kroppen, og det gør nikotin sådan set heller ikke. På hjemmesiden, hvor vi har handlet, står der, at E Juicen, som det så smart hedder, ikke indeholder tjære. Om det er den oplysning, der gør, at jeg føler mig sundere, når jeg bapper på min metal cigaret, er jeg ret overbevist om.

Det er ligesom ikke helt så syndigt at hive min E cigaret op at lommen.

E juicen kan fås i et hav af smagsvarianter, sågar Pina Colada. Jeg er ret stor fan af Pina Colada, men jeg vil helt klart fortrække at nyde den kold, i et flot glas med en farverig paraply og gerne under varme himmelstrøg. Det er simpelthen for mærkeligt for mig at skulle dampe på andet end smagen af menthol.

Annonce

Den kolde tyrker

På hjemmesiden er der beskrevet, at E cigaretter er et godt naturligt alternativ til cigaretter, og så er det billigere og uden lugtgener. Derudover kan jeg bestille juice med forskellig nikotin styrke, så vejen burde være vist i forhold til at trappe ned - for til sidst helt at undvære.

For det er jo planen: Jeg vil gerne stoppe med at ryge. Ikke fordi samfundet ser ned på rygere, eller fordi andre siger, jeg skal, men fordi jeg gerne vil behandle min krop ordentligt. Den har aldrig bedt om at blive påduttet skadelige stoffer.

Jeg skal på ingen måde opfordre til at begynde at ryge, hverken på ægte eller uægte cigaretter, men jeg tror faktisk, at jeg er færdig med at lede efter hjælpemidler.

På spørgsmålet om E cigaretter er sundere end almindelige cigaretter, må jeg være svar skyldig.

Der er oplysninger, der taler for, og også imod. Måske det sundeste vil være at tage en ”kold tyrker”? Lige på det punkt er min rygrad bare ikke stærk nok. Tidligere har jeg forsøgt med den taktik og undladt at købe cigaretter. Det gik også rigtig godt, lige indtil min mand kom hjem fra arbejde med cigaretter i lommen. Det var simpelthen for fristende til, at jeg kunne holde mig i skindet. Så røg jeg en og bestemte mig for, at det skulle være den sidste, men det holdt kun, indtil rygetrangen meldte sin ankomst igen.

Jeg er af den overbevisning, at uanset om jeg bruger en lighter til at tænde en smøg, eller trykker på batteri knappen fem gange hurtigt efter hinanden på min E cigaret, så påfører jeg stadig min krop nogle stoffer, som jeg har vænnet den til at være afhængig af.

Det tager ikke lang tid at lære at ryge, men det er forbandet svært at aflære det igen.

Annonce

Status

Jeg har nu brugt min metalcigaret i nogle uger. Jeg har ikke købt en pakke cigaretter siden og har heller ikke haft trang til at ryge cigaretter. Faktisk kan jeg være inde og handle og bagefter opdaget, at jeg ikke skænkede det at købe cigaretter en tanke.

Jeg mangler heller ikke den dårlige smag i munden og fingre, der lugter af røg. Det er en rar fornemmelse både for mig og sikkert også for omgivelserne.

Jeg er ved at tage en ny uddannelse og har i den forbindelse klienter, jeg øver mig på. Her, synes jeg bestemt heller ikke, at det er en fordel at sidde og lugte af røg, når sundhed i flere forskellige former er det, der er fokus på.

Jeg er sikker på, at jeg en dag kan kalde mig for ex ryger. Jeg ved ikke endnu, hvornår den dag oprinder, men jeg ved, at jeg er godt på vej.

Jeg betragter mig selv som ryger stadigvæk, ikke nødvendigvis på en sundere måde - bare på en alternativ måde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce