Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Tag lige en kage mer og smæk stængerne op.

Piamaja Dalsgård, selvstændig, 47 år
Livet er lige nu og her, og det skal vi huske at nyde.

Vi har så travlt. Vi har så travlt med at komme et bestemt sted hen, før livet er så perfekt, at vi kan nyde det. Vi slider og slæber for at nå frem til pensionen. Vi slider og slæber for at få styr på alle rammer sådan, at vi kan nyde det ”rigtige” liv. Vi skubber det rigtige liv, foran os som en ophobet pulje, der skal udbetales, når vi lige har nået hængepartierne, besvaret mails, malet stakittet, tabt 8 kg, så vi kan oprette den der Tinderprofil, og indbetalt til pensionen. Alt imens går vi og længes efter, at det rigtige liv starter, så vi kan holde fri, smække stængerne op, tage en kage mere og trække vejret frit.

Det ligger så dybt i mange af os, at vi skal yde, før vi kan nyde og for sådan en som mig, ser jeg hver dag konsekvenserne af den indstilling. Jeg ser dagligt fantastiske mennesker, som ikke kan smække stængerne op og nyde alt det gode i livet, men i stedet tonser rundt i et hamsterhjul. For tænk nu, hvis alting ikke var perfekt, den dag livet virkeligt starter. Og det har store konsekvenser, fordi vi går glip af alt det gode i livet. Vi går glip af kagerne. Vi går glip af stunder med nydelse og sansninger, og vi går glip af alt det gode livet er, også de dage, det er trist, sørgeligt og gør ondt.

-

Livet er stunder af lykke. Livet er smil. Livet er blommetræer, der springer ud. Livet er at have tid til at spille Matador med ungerne. Livet er glæde, der bobler i kroppen, og det er lysten til mere, også selvom det kan være svært og gøre ondt dybt indeni.

Livet er lige nu og her. Det er i dag med alt det, der er i dag. Det er ikke om x antal år, eller når det bliver sommerferie. Livet er i dag og hver eneste dag indeholder muligheder, vi slet ikke aner, eller som vi ikke ser, fordi vi har for travlt med at spare sammen til pensionen, eller sommerferien eller gå 15 km, så vi kan tabe 8 kg, eller alle de andre ting, vi tror, vi skal nå.


Det, der er mit mål, er at have det godt og rart i dag og hver eneste dag, lige indtil jeg ikke er her mere - og det er jeg klar til at bruge min tid og mine penge på.

Fra klummen


Og bevares, det er da vigtigt at ha en pensionsopsparing - det har jeg da selv, men den er ikke vigtig. Det er da vigtigt at være i rimelig form, men jeg dater uanset, om jeg har blødt maveskind og mine lår er fulde af huller. Jeg skal da også ha' malet træværket på mit hus i år. Altså hvis jeg når det. Og min familie og jeg skal også på sommerferie, men det er ikke målet med vores liv. Det, der er mit mål, er at have det godt og rart i dag og hver eneste dag, lige indtil jeg ikke er her mere - og det er jeg klar til at bruge min tid og mine penge på.

-

Hvis vi ikke har det rart hver eneste dag, hvordan skal vi så overhovedet nå frem til pensionen? Hvis vi har slidt og slæbt hver eneste dag hele vores liv, hvad skal vi så med en kæmpe pensionsopsparing, hvis alt det, der er gået forud, har været en kamp? Hvis vi tror, at vi skal yde, før vi kan nyde, hvordan skal vi så nogensinde opnå at være friske og udhvilet til i dag og til de muligheder, der er ligenu?

Hvad skal vi med en dyr sommerferie, hvis der ikke er råd til flødeskumskager i hverdagen? Hvad skal vi med et liv, hvis vi vil henslæbe det i et hamsterhjul, eller ha' ondt i kroppen og sjælen? I min verden er livet en gave. Hver dag er en gave, og alt det, der er i livet hver eneste dag, er værd at elske, bruge tid på og bruge penge på. Masser af penge- alle dem der skal til, for jeg vil hellere ha' kage nu. Glæde nu. Lykke nu - og jeg vil sidde med stængerne oppe og spise kage i dag - ikke om 30 år.

Hver eneste dag tæller og alle de fantastiske stunder af glæde, sorg, lykke, liv, lyst og kærlighed, er det jeg aktivt vælger at sætte min opsparing i – og gå med, hver dag!

- Var der nogen der sagde kage?!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce