Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: The greatest game ever played

Johnny Tonnesen, 55 år, konsulent
Golf har betydet rigtig meget for mig gennem de seneste godt 20 år, og det har givet mig masser af gode oplevelser.

Næsten 20 års frustrationer, er ved at være slut.

I 2001 blev jeg inviteret til vennematch i Ribe Golfklub af min kollega Evan Regel. Det var en årlig tilbagevendende turnering, hvor man spillede to sammen, et medlem af klubben, og en der ikke havde spillet før. Det var en turnering, der skulle give nye medlemmer. Vi spillede sammen med Ole og Henning Garfield Lauridsen, som endte med at vinde turneringen.

Fra selve runden husker jeg ikke så meget på nær et slag på hul 12, hvor jeg ramte bolden næsten perfekt, og den fløj næsten 150 meter op midt på fairway. Fra det øjeblik var jeg solgt.

-

Jeg købte et prøvemedlemskab med træning og regelundervisning. Jeg spillede en masse runder på par 3 banen, og herefter købte jeg et fuldt medlemskab. For at spille på den store bane, skulle man gå en runde med et etableret medlem af klubben, som så kunne bedømme, om man var klar til dette. Jeg blev frigivet af Arne Clausen til spil på den store bane efter en meget nervøs runde.

Den første sæson som golfspiller gik jeg fra handicap 55 til 23,6 - alene på den første runde efter frigivelsen gik jeg ned til handicap 44. Da jeg i min fjerde sæson kom ned i handicap 15,4 og dermed  kun havde 17 ekstraslag på hele banen, fik jeg min første golf krise, fordi jeg nu skulle spille hul 13 i par. Der gik en hel sæson, hvor jeg ikke blev reguleret, og det var hårdt.

-

Jeg har helt sikkert spillet mine bedste runder i torsdagsherrer klubben. Den bedste runde gik jeg i 2011, hvor jeg gik en runde i 76 slag brutto, altså seks slag under mit eget handicap. Jeg kom denne aften under handicap 10 for første gang, så det var en kæmpe aften, og jeg var pavestolt, da jeg kørte hjem med næsten alle præmierne den aften.

Igennem årene har spillet gået frem og tilbage. Golf er en fantastisk sport. Som man siger, hellere en dårlig dag på golfbanen, end en god dag på job. Jeg har igennem årerne været på mange golfrejser til Spanien, Portugal, Tyskland, og Tyrkiet, og jeg har spillet på en masse baner i Danmark, når vi skulle rundt i landet og se Brøndby spille fodbold. Der er rigtig mange gode baner i Danmark. Den klart bedste bane er Silkeborg, derefter Esbjerg og ikke mindst Lübker på Djursland. Svendborg Golfbane er klart min favorit i Danmark, der har jeg vundet et par turneringer for år tilbage, og jeg har siden spillet på banen en del.

Den klart bedste og flotteste bane jeg har spillet er Kaya Palazzo i Tyrkiet, det er også her jeg har lavet mit første og hidtil eneste hole in one. En fantastisk golfoplevelse og et perfekt setup.

Den største golfoplevelse var helt klart at være frivillig til turneringen Made In Denmark. Både det at jeg kunne bidrage til dette, men især at side på hul 16 Himmerland Hill og opleve stemning var fantastisk.

-

Igennem de to seneste sæsoner er mit spil blevet, bedre og pænere at se på. Det skyldes alene det, at jeg for første gang i mange år har trænet målrettet med de ting, der ikke var optimale. Desuden har jeg filmet mig selv på træningsbanen, og det var en skræmmende oplevelse de første par gange. Man ser ikke ud, som man tror, når man svinger en golfkølle. Denne træning og video har gjort, at jeg nu spillere både pænere og bedre golf, og så er jeg nu igen under 10 i handicap.

Jeg er stoppet for denne sæson, men jeg glæder mig allerede til næste både fordi, jeg har nye mål med mit spil, men nok mest fordi vi har fået en ”ny” golfbane. Der er blevet arbejdet på golfbanen i efteråret, og de runder, jeg har spillet på den ”nye” bane lover godt for næste år. Jeg ser frem til foråret når, den er klar og står flot med det nye look.

-

Måske den ”nye” bane kan lokke flere unge mennesker ud i golfklubben. Selvom Ribe Golf Klub har haft stor fremgang i medlemmer, bla. grundet lukning af Toftlund Golfklub og corona, så kan vi godt bruge nogle flere unge mennesker. Det vil også være sundt for klubben, da det vil bringe gennemsnitsalderen væsentligt ned, og det er i sig selv med til at fremtidssikre klubben.

En anden årsag til fremgang er, at der også er lavet aftale med fire andre golfklubber, så man kan spille frit på de fire baner for blot 500 kroner ekstra om året. Hvis man som golfklub ikke er med i en sådan sammenspilsaftale, så tror jeg, ikke man overleve som klub ud i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce