Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Til bords med et bandemedlem

I en baggård til Nederdammen mødte jeg en del unge mennesker tilbage i perioden 1984-85, og jeg kunne fortælle sjove historier om dem alle…næsten!

En historie har især lagt mig på sinde fra dengang. Den handler om en person, der ofte vender tilbage i mit erindringsbillede, og jeg ved, at rundt omkring i landet sidder der gamle politikkere, PET folk, politifolk, efterladte og en hel befolkning, der dengang fulgte sagen tæt og som stadig mangler svar den dag i dag!

Den kære Fru Bente Svith lejede seks værelser ud til unge studerende i baggården (jeg var en af dem). Gennem disse bekendtskaber blev baggårdens bofællesskab et samlingssted for mange unge, især gymnasieelever, der spiste sammen og diskuterede politik, kultur samt hvem, der skulle hente den næste flok bajer ved købmanden. Den kære Fru Svith skulle bare vide, hvem der havde passeret hendes lejemål, og hvilken betydning han senere fik for det danske retssystem fire år senere.

Annonce

På et tidspunkt boede der en pige, som hed Maiken (navnet ændret). Hun præsenterede en dag sin nye kæreste (Carsten Nielsen) som var 28 årgammel, hvilket var en spændende aldersforskel ift. os andre. Maiken var mere moden end os andre, og det undrede os ikke, at hun fik en kæreste, der var 10 år ældre end hende selv. Som så mange andre forbipasserende tog vi åbent imod Carsten, og han var en rigtig fin fyr. Han lyttede anerkendende til os unge mennesker og var en meget sympatisk person. Han blev der i nogle dage, og jeg husker specielt hans vidunderlige løgtærte, som var et ekstra pift på gourmet listen over de retter, vi normalt serverede for hinanden.

Jeg mener, at han kiggede forbi et par gange i den tid, Maiken boede der og var ikke den eneste senere ”kendte” person, der kiggede forbi. På et tidspunkt havde Marlene taget sine små søskende med ind i bofællesskabet netop den søndag morgen, hvor jeg havde købt rundstykker til de morgenfriske bofæller. Jeg vidste ikke, at vi blev to mere til morgenbordet og var dødirriteret over, at de åd ”vores” rundstykker. Men Marlene var et af de mest kærlige mennesker, jeg nogensinde har mødt, så smilet alene fra hendes ansigt var tilgivelse nok for mig. Den ene af de små rollinger blev senere en dygtig skuespiller, som optræder en del på film og teater.

Marlene var det type menneske, der kunne finde på at stille en flaske med ny udsprungne blade på mit værelse med en lille seddel med skriften ”Glædeligt forår”, og det varmede så dybt, at jeg aldrig har glemt hende for det. Jeg så hende aldrig efter denne tid, men en dag mange år efter var hun med i et TV indslag om skovbørnehave, og det var dejligt at se hende smile, og at hun havde det godt. Hendes kæreste var den glade Nicolai, som vi så rigtig meget til i den tid og han dukkede langt senere op i et TV-program sammen med Sigurd Barrett. En datter af en lokalkendt reaktionær præst kom også forbi. Hun var meget tavs dengang (måske lidt genert), men det skal jeg da så lige love for, at hun smed af sig i sit voksne politiske liv. Men hvad med Carsten Nielsen?


Marlene var det type menneske, der kunne finde på at stille en flaske med ny udsprungne blade på mit værelse med en lille seddel med skriften ”Glædeligt forår”, og det varmede så dybt, at jeg aldrig har glemt hende for det.

Fra klummen


I starten af 90´erne mødte jeg Maiken på Cafe Nicolaj og spurgte til ham. Maiken gloede på mig med et trodsigt smil og sagde: ”Ved du ikke det”- ”Det var ham fra Blekingegadebanden, der kørte galt i en bil”!

Det er så dejligt, når man sidder der i sit stille sind og så pludselig dukker der et fjernt gammelt venskab op på TV-skærmen, som med et sagte vemod indikerer tiden, der gik. Dog føler jeg en bitter ambivalens ved gensynet af nogle af dem. Alle fandt de hver især en vej her i livet, Carsten valgte bare forkert.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Der er godt naboskab i Tange: Fællesspisning er populær hos beboerne i fem huse i Tange

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Turisme i Ribe: Den nye destination har et underskud på en million kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Ny virksomhed i Ribe: Virksomhed i vækst hjælper iværksættere

Ugeavisen Ribe

Ribe er startby: Kom helt tæt på Cavendish og de danske stjerner

Ugeavisen Ribe

Dennis starter egen klinik for fysioterapi i Ribe

Ugeavisen Ribe

Redningsbåd skal sikre tursejlads på Ribe Å

Ugeavisen Ribe

Mad, keramik og heksehistorie på Quedens

Ugeavisen Ribe

Heksemuseum inviterer indenfor efter lukketid

Ugeavisen Ribe

Ribe Dyrskue kæmpede med vandet - og havde højt besøgstal

Ugeavisen Ribe

Ribes mest underlige pizzaer: Hotdog pizza, en med karrysovs og så en ristaffel pizza

Ugeavisen Ribe

Stor splittelse om ananas på pizza: Kunderne i Ribe vil gerne have det

Ugeavisen Ribe

Ribes pizzeriaejere er enige: Dette fyld vil langt de fleste kunder have på deres pizzaer

Ugeavisen Ribe

25 år med kunst: Fra sygeplejerske til fuldtids kunstner

Ugeavisen Ribe

Gymnasielærere fra Ribe Katedralskole var på togt med forskningsskib

Ugeavisen Ribe

To ejere bliver til tre på Abildskær Gård

Ugeavisen Ribe

Ærligt debutalbum fra moden Ribedreng

Ugeavisen Ribe

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Ugeavisen Ribe

Danni fra Ribe har valgt aldrig at være sur

Ugeavisen Ribe

Mentorer giver udsatte børn selvtillid og mod på livet

Ugeavisen Ribe

Familie vil vise sjælden kvægrace frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Lille maskinforretning vil vise sig frem på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Politiske partier starter valgkampen på Ribe Dyrskue

Ugeavisen Ribe

Dyrskue tager ingen chancer: Tjekker folk ved indgangen

Annonce