Annonce
Ugeavisen Ribe

Kogehuset byder på hjemmelavet og traditionel julemad

Hans fra Kogehuset tilbyder gode traditionelle retter til årets julefrokoster. Foto: Bo Maimburg.
Kogehuset har flere gode tilbud til julefrokosterne - både i huset og ud af huset.
Annonce

Ribe: Indehaveren af Kogehuset, Hans Rasmussen, ser altid frem til jul, hvor der er travlhed i køkkenet med tilberedningen af julefrokostmad.

Hans og de øvrige medarbejdere laver hvert år flere end 1000 kuverter, og det er både mad ud af huset eller julefrokost i Kogehusets dejlige lokaler på Ribe Sundhedscenter.

Alt den mad, som Kogehuset leverer, er taget fra det klassiske køkken med lån fra de franske og italienske traditioner.

Friske råvarer, håndværk, udsøgt smag og madens præsentation er grundpillerne i køkkenet. Maden leveres kreativt anrettet og serveringsklar - lige til at sætte på bordet eller buffeten.

Man har to koncepter hos Kogehuset, og begge koncepter er samtidig meget fleksible.

- Vi har det, vi kalder en retro julefrokost, og den indeholder primært de retter, som altid har været en del af julefrokosterne hos danskerne. Det er blandt andet tarteletter, medister, frikadeller og ribbensteg, siger Hans Rasmussen.

- Så har vi en klassisk julefrokost, og den indeholder blandt andet vores populære hjemmelavede skaldyrssalat, som vi er blevet kendte for. Og den klassiske julefrokost er også altid laks, en god klassisk and, røget ål og meget andet godt, siger Hans Rasmussen.

- Vores julefrokoster er traditionelle, for det er helt tydeligt det, som folk vil have. Jeg kan derfor glæde mange med, at der selvfølgelig ikke er en grøn salat til nogle af vores julefrokoster, siger Hans med et smil.

Men der er også retter, som er pillet ud. Det er blandt andet blodpølse, for det er der ikke ret mange, der ønsker mere.

- Det, der er særpræget ved vores julefrokoster, er, at alt mad er hjemmelavet. Vi laver alt efter vores egne opskrifter, og vi sylter, laver egne marmelader og har også vores egen karrysalat - og den italienske salat laver vi også selv.

Hans Henrik tjekker, om sværene på flæskestegen er sprød. Foto: Bo Maimburg
Annonce

I huset eller ud af huset

- Vi laver også julefrokost til juledagene, og der skal man bare bestille før 16. december. Og så har vi naturligvis også plads til, at folk kan komme her i huset.

- Man kan også holde julefrokost i Søpavillonen ved Storkesøen og nyde den fantastiske udsigt, foreslår Hans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce