Annonce
Ugeavisen Ribe

Kom gratis på tur på Vaden: Vadehavscentret viser den danske natur frem på atypisk tidspunkt

I næste uge er der tre gratis ture til og på Vadehavet som del af projektet "Nat i Naturen". Her kan man opleve naturen derude på et atypisk tidspunkt. Arkivfoto: Annett Bruhn
Vadehavscentret har i næste uge sat tre gratis ture i kalenderen, der alle foregår om aftenen.

Ribe: Det er i langt de fleste tilfælde i dagtimerne, man kan komme på tur på og nær Vadehavet sammen med Vadehavscentret. Men i næste uge vil de i tre tilfælde foregå efter mørkets frembrud.

Vadehavscentret er nemlig involveret i "Nat i Naturen", der er et af fyrtårnsprojekterne fra Vores Natur, som DR kørte sidste år, og det afvikles i dagene fra den 7-9. maj.

- Det er dejligt for os her ved Vadehavet, for lavvandstidspunktet ligger om aftenen. Nat i Naturen giver gode muligheder for at opleve den danske natur på et måske atypisk tidpunkt. Selvom solen er gået ned, så er der nemlig stadig meget at opleve og med synssansen kommer de andre sanser mere i spil, forklarer naturvejleder Thomas Brændgaard.

Den 7. maj handler turen om Vadehavsnatmad, hvor deltagerne halvanden time før solnedgang går på jagt efter vadehavsdelikatesser, som efterfølgende vil blive tilberede over bål.

Dagen efter går turen til Mandø via den gamle Mandø Ebbevej imens solen er på vej ned, og den 9. maj handler det om en tur ud for at lytte efter natteravnen, der er en fugl, man sjældent ser.

Alle tre ture er gratis, men man skal booke billet via Vadehavscentrets hjemmeside. Samtidig skal man fremvise coronapas ved ankomst. På hjemmesiden kan man også læse mere om de enkelte ture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce