Annonce
Ugeavisen Ribe

Kommunen indrømmer fejl med Haulund Bæk

Haulund Bæk er én af de vandløbsstrækninger, hvor Esbjerg Kommune nu indrømmer, at der er begået fejl i vedligehold. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh
Intern undersøgelse viser, at Esbjerg Kommune ikke har vedligeholdt flere vandløbsstrækninger, som de burde. En af dem er Haulund Bæk syd Ribe.
Annonce

Esbjerg Kommune: UGE-Avisen Ribe har i efteråret beskrevet, hvordan Esbjerg Kommune ifølge en lodsejer har misligholdt Haulund Bæk, hvilket har ført til oversvømmelser af marker og en stitunnel. Dengang afviste kommunen, at man havde misligholdt vandløbet, men nu viser en intern undersøgelse, at det er tilfældet.

Ud over Haulund Bæk er 18 andre vandløbsstrækninger ikke blevet vedligeholdt efter planen.

- Der er forskellige årsager til, at det desværre er gået så galt flere steder. Nu tager vi sammen med en ekstern konsulent fat om hele proceduren lige fra, hvordan henvendelser om vandløb håndteres, til hvordan vi overholder de planer, som vi er forpligtiget til, siger direktør for Teknik & Miljø, Erik Jespersen, som igangsatte undersøgelsen sammen med miljøchefen i Esbjerg Kommune, Christina Føns.

Indsatsen vil være tostrenget, når Esbjerg Kommune forsøger at rette op på manglerne på de 19 vandløbsstrækninger og sikre, at der ikke er andre vandløb, som på samme måde kan flyve under radaren.

Første opgave bliver at klarlægge omfanget af det manglende vedligehold og eventuelle følger. En ekstern konsulent skal gennemgå kommunens vandløbsstrækninger og blandt andet se på, om prioriteringen mellem natur og afvanding har været i overensstemmelse med love, regulativer og politiske mål.

Derefter sættes der en plan i værk for at rette op på forholdene. Den eksterne konsulent skal også hjælpe med at lave nye procedurer i Esbjerg Kommune, som sikrer en tilstrækkelig sagsgang, så alle vandløb bliver vedligeholdt.

De 19 vandløb

De 19 vandløb, som på delstrækninger mangler eksempelvis oprensning, er:

Plougstrup Møllebæk
Nørre Fortekanal
Gl. Fortegrøft
Skærbæk
Langskifterkanal
Novrup Bæk
Hostrup Bæk
Tobøl Bæk
Haulund Bæk
Guldager Møllebæk
Grisbæk
Sønderris Bæk
Gjesing Bæk
Birkesig Bæk
Veldbæk Bæk
Terpager Bæk
Mulvad Nordre Bæk
Dyring Bæk
Vester Vedsted Bæk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce