Annonce
Ugeavisen Ribe

Kommunen vil have højt beliggende byggegrunde ved Ribe

Området lige øst for Damhus kunne være et sted, hvor der kunne udstykkes nye byggegrunde, da området ligger højt. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Kommunen arbejder ikke umiddelbart med planer om, der skal udstykkes byggegrunde på særlige beliggenheder. Dog fokuserer man på, om vand kan være en udfordring.
Annonce

Ribe: Når man snakker nye byggegrunde i Ribe, så er det primært Klostermarken, Bjerreskovparken og den tidligere Nørremarkskolen, der er på tale.

Derfor er det småt med ideer til nye områder, hvor der kan udstykkes grunde, og udvalgsformanden for Plan og Miljø, Karen Sandrini (S), har heller ikke umiddelbart kigget andre steder end de fire kendte områder.

- Vi har ikke noget på vej udover de grunde, der allerede er udstykket. Vi har andre steder i kommunen udstykket lidt større grunde med et lidt mere grønt særpræg, men det er ikke mit indtryk, at det er så populært, for det vil jo også præge prisen, siger Karen Sandrini.

Hun forklarer også, at de store problemer med vand omkring Ribe betyder, at de altid skal have klimahåndteringsplanen med i baghovedet.


Vi har ikke noget på vej udover de grunde, der allerede er udstykket. Vi har andre steder i kommunen udstykket lidt større grunde med et lidt mere grønt særpræg, men det er ikke mit indtryk, at det er så populært, for det vil jo også præge prisen

Karen Sandrini


- Der er i Ribeområdet en del områder som påvirkes negativt af klimaforandringerne i form af stigende grundvandsstand og øget bagvand ved kraftig blæst. Vi har på grund af de store udfordringer med vand fokus på at finde egnede områder, som ligger lidt højere. Det er der lige øst for Damhus og Klostermarken, hvor terrænet er i en kote, som muliggør fortsat udstykning til boliger.

Udvalgsformand Karen Sandrini og Plan og Miljø har øje for, at eventuelle nye byggegrunde skal ligge højt i landskabet. Arkivfoto

- Muligheden for at udstykke store grunde, det der før hed jordbrugsparceller, er blevet bremset fra statens side. Det skyldes, at staten ikke ønsker, at der skal inddrages så meget landbrugsland i forbindelse med nye boligudstykninger. Vi kan derfor ikke i de kommende udstykninger lave meget store grunde, som kan få parklignende karakter. Vi er dog i forbindelse med den kommende udstykning på Klostermarken opmærksomme på, at der skal være et varieret udbud af grundstørrelser, også nogle, der er større end 1000 m².

- Vi kan i øvrigt se, at mange, der står overfor at købe boliggrunde, efterspørger mindre grunde. Derfor har vi også fokus på grunde omkring 600 m², forklarer Karen Sandrini.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce