Annonce
Ugeavisen Ribe

Kuglerne kan atter kastes: Petanque i Ribe er kommet i gang igen

Petanque er kommet i gang igen efter coronanedlukning hos Ældre Sagen i Ribe
Som en af få aktiviteter kan man i Ældre Sagens regi i Ribe nu igen spille petanque
Annonce

Ribe: Siden 12. marts har medlemmer af Ældre Sagen måtte vænne sig til, at de vanlige ugentlige aktiviteter har været sat på pause grundet coronavirussen. Nu er der imidlertid ved at komme lidt gang i Ribeafdelingens aktiviteter, idet henholdsvis løb og petanque er startet op igen.

Torsdag i sidste uge var første gang, at en gruppe ældre kastede den lille gris og de tunge jernkugler på petanquebanen på Ribelunds område.

Der spilles for sjov, men alligevel tælles der også point, når de ældre spiller petanque i Ribe. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det er skønt at komme i gang igen. Jeg har savnet det enormt meget, og jeg har brugt de seneste uger på at pudse grejet, siger Kirsten Jessen, der står for petanque aktiviteten i Ældre Sagen.


Vi er ikke nødvendigvis drøngode, for det vigtigste er, at vi går gode grin sammen og kan skælde hinanden lidt ud med en kærlig mening.

Kirsten Jessen


Efter flere måneder uden aktiviteter i Ældre Sagen i Ribe er petanque nu kommet i gang igen. Der spilles hver torsdag formiddag, og der er plads til flere. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Denne torsdag var der fem spillere i gang, og der blev spillet tre mod to. Erling Nielsen var på hold med Jenny Beck, og det mente han - sagt med et smil - godt kunne gå an, hvilket nok blev bekræftet, da hun med et flot kast sørgede for at hendes egen kugle lå klos op ad grisen.

Annonce

Plads til flere

Kirsten Jessen understreger, at man fortsætter med at spille petanque hver uge hen over sommeren, og der er plads til flere spillere.

Aktiviteter fortsat på pause

Der spilles petanque hver torsdag fra klokken 9.30 og nogle timer frem. Det er gratis for alle at spille med uanset om man er medlem af Ældre Sagen eller ej. Man opfordres til at tage kaffe eller te med til eget forbrug.

Formand i Ældre Sagen Ribe, Jenny Beck, fortæller desuden, at alle Ældre Sagens aktiviteter ud over løb og petanque fortsat er på pause frem til den 1. september.

- Vi kan sagtens være ti til at spille samtidig, og vi vil rigtig gerne se nye spillere herude. Vi er ikke nødvendigvis drøngode, for det vigtigste er, at vi går gode grin sammen og kan skælde hinanden lidt ud med en kærlig mening, siger hun, inden hun løber hen for at fange et velkendt ansigt, der går forbi petanquebanen, for at skælde hende ud for ikke at være med til at spille.

Erling Nielsen er glad for, at petanque i Ribe er kommet i gang igen efter coronanedlukning hos Ældre Sagen. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce