Annonce
Ugeavisen Ribe

Kulturnatten i Ribe bliver mere sanselig og mere stemningsfuld

Dieter Sebelin, Anne Reinholdt, Bernd Hobohm, Jette Dupont og Lise Frederiksen er alle involveret i årets kulturnat og viser på hver deres måde, hvad temaet omfatter - ild, luft, vand og jord. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Program og plakat til årets kulturnat i Ribe den 13. oktober er nu klar, og der er masser af spændende aktiviteter i vente.

Ribe: Det bliver på mange måder en anderledes Kulturnat i Ribe den 13. oktober end tidligere år. For det første vil gaderne i år være mørkelagt og kun blive lyst op af fakler, og derudover vil der blive mange flere aktiviteter på gaden end de foregående år.

- Den ulempe, vi har med ikke længere at kunne bruge de indendørs dele af Quedens Gaard, har vi vendt til en fordel, så vi får gang i flere gadeaktiviteter. Der har nemlig manglet aktiviteter i gaden, fortæller Jette Dupont, der er en del af en større gadegruppe fra Quedens.

Allerede nu kan man gå på opdagelse i årets program, som Anne Reinholdt har kastet sine grafiske evner over, og det er blevet til et helt nyt visuelt overblik.

- Selve programmet er blevet mere overskueligt, så man nemmere kan se, hvad der foregår de respektive steder i byen på de enkelte tidspunkter af aftenen. Der er mange spændende arrangementer i årets program, siger Anne Reinholdt, som desuden afslører, at åbningsarrangementet vil indeholde en masse små luftballoner, der sendes til vejrs, og et smallship race på Ribe Å.

Årets tema er "jord, ild, luft og vand", og det vil blive markeret ved, at byen inddeles i fire områder med tilhørende telte, hvor der vil være aktiviteter og shows rettet mod især børn. Derudover vil Bernd Hobohm, Lars Hansen og Truels Stauning i fællesskab lave en slags udsmykkede sanseporte og tilhørende effekter, der skal markere, når man går ind i et nyt område.

Køb af billetter

Billetter og armbånd til Kulturnatten i Ribe kan fra fredag den 20. september købes hos Café Quedens, Museet Ribes Vikinger og i Videokiosken. Prisen for voksne er 60 kroner, mens det er gratis for børn.

Derudover kan årets plakat fra samme dato købes for 75 kroner hos Videokiosken.

Annonce

Plakat med visuelle ordsprog

Samtidig med programmet er den årlige plakat også blevet offentliggjort, og ligesom tidligere år er det Bernd Hobohms kunstneriske pen og hoved, der står bag. Plakaten rummer akkurat som tidligere en del referencer til byen, eksempelvis en mulig klapbro, en stork og snæblen. Derudover rummer plakaten en del ordsprog, der referer til årets tema, og Bernd Hobohm opfordrer derfor alle til at gå på opdagelse i plakaten.

- Ordsprogene henviser til de fire elementer, og det, synes jeg, er en sjov del af plakaten, siger Bernd Hobohm, der eksempelvis henviser til ordsprog, som jern i ilden og finger i jorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce