Annonce
Ugeavisen Ribe

Kusiner fra Ribe snører løbeskoene i kampen mod kræft

De to seje kusiner, Freya og Thea Kjældgaard, kommer i de kommende ti måneder til at kunne ses meget på gader og stræder i Ribe og omegn, hvor de har sat som mål at løbe minimum 900 kilometer for at samle penge til Kræftens Bekæmpelse. Foto: Ole Maass.
Freya og Thea Kjældgaard fra Ribe vil i løbet af de kommende ti måneder løbe mindst 900 kilometer hver. De gør det for at komme i form, men det skaffer også penge til Kræftens Bekæmpelse.
Annonce

RIBE: Hvad gør to friske 17-årige piger, der trænger til at komme i bedre form - og som samtidig for nylig har fået at vide, at deres fælles mormor og farmor er uhelbredeligt syg af kræft?

Jo, de sætter sig for, at løbe en hulens masse kilometer og via sponsorater samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

- Vi sad derhjemme og snakkede om at begynde i et fitness-center. Men vi synes, det er for dyrt, og så snakkede vi om at begynde at løbe i stedet. Da vi så fik beskeden om, at vores dejlige farmor og mormor nu har en uhelbredelig kræftsygdom, besluttede vi os for at løbe penge ind til Kræftens Bekæmpelse, fortæller Freya Kjældgaard, der vil snøre løbeskoene sammen med sin kusine, Thea.

Den 1. december skyder de officielt deres løbekampagne i gang. Det sker under navnet "Kæmp med Kjældgaard", og her er det fælles mål, at de hver især skal løbe minimum 900 kilometer i løbet af de kommende ti måneder. Derudover skal sponsorer betale et beløb pr. kilometer til Kræftens Bekæmpelse, og når næste års Knæk Cancer-kampagne afholdes, skal hele det samlede beløb fra de to pigers anstrengelser indtelefoneres og gives til Kræftens Bekæmpelse.

Kæmp med Kjældgaard

Både Freya og Thea Kjældgaard går på Ribe Katedralskole, hvor Freya går på hhx, mens Thea går i 1.g i det almene gymnasium. De har oprettet en facebookside med navnet Kæmp med Kjældgaard, hvor de vil lægge opdateringer og billeder om og fra deres løbeprojekt op.

De to 17-årige piger har allerede været ude og finde en række sponsorer, og de regner med at tage rundt og spørge endnu flere virksomheder inden den 1. december. Alle penge, som sponseres afleveres til Kræftens Bekæmpelse. Man kan kontakte Freya Kjældgaard på 23 34 32 12 eller mail freya@kjaeldgaard.dk eller Thea på 20 92 30 05, mail: kpkjaeldgaard@gmail.com

Annonce

Træningsprogram

De har allieret sig med den ripensiske løbecoach Danni Callesen, som uden beregning har lavet et træningsprogram for dem, og også lovet at sponsere et beløb.

Og på samme vis har de allerede fået otte andre sponsorater i hus. Både fra den nærmeste familie og fra flere firmaer i og omkring Ribe.

- På nuværende tidspunkt ved vi, at vi har sponsorater for i alt 17.000 kroner. De penge er vi sikre på at have hjemme, fortæller Thea Kjældgaard.

Via Danni Callesens træningsprogram skal pigerne starte ud med små doser af løb - to kilometer tre gange om ugen, for så gradvist at sætte distancerne op. Så de skal løbe godt 20 kilometer i gennemsnit pr. uge i 44 uger for at nå op på målet om 900 kilometer frem til oktober 2020. Og selvom Freya bor i Damhus, og Thea bor på Nørremarken i den anden ende af Ribe, satser de på at løbe sammen stort set alle dage.

- Vi forventer da at løbe længere end de 900 kilometer, men det er bedre at have et realistisk mål, som vi så er sikre på at gennemføre, konstaterer Thea.

Freya og Thea Kjældgaard besluttede sig for at kombinere motion med indsamling af penge til Kræftens Bekæmpelse, da de for få uger siden fik at vide, at deres elskede farmor og mormor er uheldbredeligt syg af kræft. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce