Annonce
Ugeavisen Ribe

Løbepiger fra Ribe er snart i mål: Freya og Thea har løbet for deres kræftsyge farmor/mormor

Kusinerne Freya (tv.) og Thea har løbet knap 1.600 ud af 1.800 kilometer til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Foto: Annett Bruhn
Kusinerne Freya og Thea Kjældgaard har til sammen løbet 1.600 kilometer på knap et år. Det har sikret adskillige tusinde kroner til Kræftens Bekæmpelse.
Annonce

Ribe: For godt og vel ti måneder siden satte de to kusiner, Freya og Thea Kjældgaard, sig for at løbe en masse kilometer. Det skulle gøres til fordel for deres fælles farmor og mormor, Anne Marie, der var blevet syg af kræft, samt for Kræftens Bekæmpelse. Og løbe, det må man sige, de har fået gjort.

Nu nærmer de sig nemlig deres fælles mål på 1.800 kilometer. Fra at starte med at kunne løbe et par kilometer ad gangen, er kusinerne nu nået op på at kunne løbe 6-12 kilometer hver gang. Nu har Thea nået 772 kilometer, mens Freya er lidt bagud grundet en lyskeskade, hun pådrog sig før coronaen satte ind, hvor de to kusiner virkelig gav den gas.

Pigernes indsats har gjort, at de har samlet adskillige tusind kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. Det er sket via i alt 19 sponsorer.

- Aftalen er, at de giver mellem 50 øre og to og en halv krone pr. kilometer, vi hver især løber op til 1800 kilometer i alt, fortæller Thea, mens Freya fortæller, at hun føler, at hun er kommet meget tættere på Anne Marie, der er hendes farmor.


Det er fint nok at løbe, når vi først er kommet i gang, men det er lidt hårdt at tage sig sammen til at tage løbeskoene påDet har ikke været som at svæve på en lyserød sky. Og hvis det ikke var for farmor/mormor, havde vi nok droppet det. Men vi tvinger os selv til at løbe nu, for det er jo megavigtigt, og man kan ikke bare skubbe det væk.

Freya Kjældgaard


Annonce

Bedre form og bedre forhold

- Udover at være kommet i bedre form, har det været dejligt at være mere sammen med farmor. Det er rart at komme ud og få "snakket af" med hende, og hun elsker, at vi kommer, lyder det fra Freya.

De understreger også, at motivationen omkring, at pengene kan hjælpe Anne Marie holder dem i gang.

- Det er fint nok at løbe, når vi først er kommet i gang, men det er lidt hårdt at tage sig sammen til at tage løbeskoene påDet har ikke været som at svæve på en lyserød sky. Og hvis det ikke var for farmor/mormor, havde vi nok droppet det. Men vi tvinger os selv til at løbe nu, for det er jo megavigtigt, og man kan ikke bare skubbe det væk, siger Freya Kjældgaard.

Målet i sidste ende at se ""Kæmp med Kjældgaard" løbe over skærmen til Knæk Cancer indsamlingsshowet lørdag den 24. oktober.

- Det gør det, hvis man samler mere end 10.000 kroner ind, og det gør vi, lyder det optimistisk fra Freya, der bakkes op af Thea:

- Vi er fandme stædige og har en viljestyrke, der siger spar to. Og vi stopper ikke, før vi er i mål. Sådan er det bare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Annonce