Annonce
Ugeavisen Ribe

Løbere bidrog til historien: Genforeningsdepechen kom forbi Hviding

Jan Mortensen, Karina Kjærgaard og Ditte Riis Hansen havde depechen med ind til Hviding torsdag eftermiddag. Foto: Jacob Schultz
Løbere fra Hviding IF modtog torsdag depechen, der i disse uger kommer rundt langs den nye og den gamle grænse til Tyskland.

Egebæk-Hviding: Med knap et års forsinkelse blev Genforeningen med Sønderjylland torsdag markeret i Egebæk-Hviding med DGI Stafettens besøg i byen, der i 56 år var delt af den dansk-tyske grænse.

I fin stil kom repræsentanter fra Hviding IF, Jan Mortensen, Ditte Riis Hansen og Karina Kjærgaard løbende ind på parkeringspladsen ved Kultur- og Aktivitetscentret med depechen i hånden. Den havde de overtaget ved Enderup, og frem mod søndag skal depechen fragtes mod Skibelund af 11 forskellige løbere fra Hviding IF.

En stor plancheudstilling, som Holger Jacobsen har stået bag, fortalte nysgerrige om Genforeningen. Borgmester Jesper Frost Rasmussen fandt den ganske interessant. Foto: Jacob Schultz

- Det er stort at være en del af DGI Stafetten, fordi vi har den historie i forhold til grænsen, som vi har, sagde Ditte Riis Hansen.

Annonce

Med på den første del af turen fra Hviding var Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, og idrætskonsulent fra DGI Sydvest, Danni Callesen. Både som lokal løber og idrætskonsulent kan han glæde sig over, at den digitale stafet nu har rundet 23.000 km.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kunne holde det planlagte store event med hoppeborg, hornorkester og motionsløb, men med den digitale stafet holder vi stadig folk i hele landet i gang, og hvis alle er lidt seje frem til den 6. juni, så kan vi nå 40.000 kilometer, som svarer til en tur hele vejen rundt om jordkloden, sagde han.

Forener fortid, nutid og fremtid

Ved depeche-overdragelsen påpegede Jesper Frost Rasmussen det vigtige i at huske vores historie, fordi den danner baggrund for, hvor vi er i dag.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen og Danni Callesen fra DGI var to af dem, der tog depechen med videre fra Hviding mod Skibelund. Foto: Jacob Schultz

- Med depechen, som jeg og løbeklubben i Hviding lige har fået, forener vi fortid, nutid og fremtid. Vi samler op på fortiden, dokumenterer nutiden og bærer det hele videre til fremtiden, sagde han i sin korte tale.

Den digitale DGI stafet

DGI Stafetten skulle være afviklet sidste år for at markere 100-året for Genforeningen med Sønderjylland, men blev grundet coronavirussen udsat et år.

Derfor begyndte den 9. maj og løber frem til 6. juni i en digital udgave, hvor alle efter tilmelding kan melde de kilometer, man har løbet eller gået, ind.

I løbet af perioden skal forskellige deltagere desuden løbe med en depeche i hånden i alt 468 kilometer fordelt på 30 etaper ved hjælp af 25 syd- og sønderjyske foreninger.

Ud over overdragelsen af depechen kunne nysgerrige også se nærmere på plancheudstillingen for Genforeningen, mens 0.-2. klasserne på Egebæk-Hviding Skole torsdag formiddag fik glæde af Sigurd Barretts genforeningsshow.

- Det var jo oplagt, at vi fik Sigurd Barret hertil, og jeg mener også, at det er vigtigt, at børnene får historien med, siger Ditte Riis Hansen.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen påpegede i sin tale, at historien altid er vigtig at huske og tage med sig. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Mere fredagsmusik på Torvet i Ribe: - Vi vil bidrage til lidt liv i byen

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Bunker af bøger til din sommerferie: Disse klassikere skal du læse - og disse bøger fra børn og unge tage fat i

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Nationalpark Vadehavet udgiver nyt magasin

Ugeavisen Ribe

Tilbud til de sangglade børn: Ribe får nyt kor for unge drenge og piger

Ugeavisen Ribe

Nu kan Ribe Roklub redde liv med hjertestarter

Ugeavisen Bramming

Esbjerg Kommune tager hånd om erhvervspraktikken: Ny portal skal sikre bedre muligheder

Ugeavisen Ribe

Ribe Biogas støtter Ribes kommende legepark med stort beløb

Ugeavisen Ribe

En beretning fra en student fra Ribe: - En kæmpe euforisk glæde

Ugeavisen Ribe

Domkirkens fem sommerkoncerter er på plads

Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere med stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Ugeavisen Ribe

Gratis naturformidling fra jæger: Børnehavebørn i Ribe fik et indblik i døde dyr og jagt

Ugeavisen Ribe

Glædelig gensyn hos Gredstedbros dagplejere

Ugeavisen Ribe

Familiekoncert i Ribe rykker igen udendørs

Ugeavisen Ribe

Tre års anderledes skolegang slutter med en studenterhue: Ribes første studenter er sprunget ud

Ugeavisen Ribe

En stor fortæller kommer på sommervisit på Ribe Kunstmuseum

Ugeavisen Ribe

Lene er en sand bankkvinde i Ribe: Hun elsker sit arbejde - og sine to grimme hunde

Ugeavisen Ribe

Nyt museum i Ribe åbnet: Nu kan du blive klogere på de første kristne mennesker i Danmark

Ugeavisen Ribe

KLUMME: En åben Bro (III) - min personlige udviklingsrejse

Ugeavisen Ribe

Lokale piger skal styre Dagmars tre serveringssteder

Ugeavisen Ribe

Rekordmåned og mange cykler solgt det seneste år: Men nu er lageret tømt hos Ribe Cykellager

Ugeavisen Ribe

Unge trodser corona med nyt teaterstykke

Ugeavisen Ribe

Masser af billetter: Tulipanfestival i Ribe med god musik skal støtte klubber

Ugeavisen Ribe

Henrik fra Hviding er stolt over at være hjerteløber: - Der er ikke noget, der er større end at være med til at redde liv

Annonce