Annonce
Ugeavisen Ribe

Løbere er ikke til at stoppe: De løb fra corona og politiet

I Øster Vedsted løb Tom Meyer Andreasen her med huen og de andre løbere sammen på trods af corona og restriktioner. Foto: Steen Tue Bjerborg
Modsat mange andre løbeklubber er man i Øster Vedsted IF fortsat med fællestræning under coronaen. Det fik medlemmerne til at blive - og politiet til at komme efter dem.

RIBE: Det kan godt være, at der har været corona-restriktioner og tvungne nedlukninger i Danmark. Men i Øster Vedsted IF har det ikke fået løberne til at holde sig tilbage.

Nej tværtimod.

- Vi har altid været fokuseret på, at træningen skulle holdes i gang. Uanset hvad. Også under corona, fastslår Tom Meyer Andreasen, der er formand i Øster Vedsted Idrætsforening og træner og løber på foreningens motions- og løbehold.

Annonce

Resultatet af anstrengelserne kan nu ses sort på hvidt. Imens mange andre foreninger og løbeafdelinger har oplevet medlemsnedgang under coronaen, er antallet af medlemmer i Øster Vedsted IF ikke bare blevet fastholdt, men steget en anelse.

- Jeg er overbevist om, at det især skyldes, at vi har fastholdt fællestræningen. For så har medlemmerne altid kunnet regne med, at der var fællestræning, og der var nogle at komme at træne med, fastslår formanden.

Politiet var der

Tom Meyer Andreasen erkender dog, at det også har haft sine udfordringer. Ja, på et tidspunkt kom selv politiet efter dem.


Politiet stod her pludselig for at se, om vi overholdt reglerne, og de fulgte os endda med ud på ruten med en patruljevogn

Tom Meyer Andreasen, formand, Øster Vedsted IF

- Politiet stod her pludselig for at se, om vi overholdt reglerne, og de fulgte os endda med ud på ruten med en patruljevogn. Det var da lidt vildt. Men der var ikke noget at komme efter, for vi overholdt jo reglerne, griner Tom Meyer Andreasen og peger på, at man blandt andet fik adskilt løberne i grupper med skilte, så der aldrig kom for mange sammen.

I løbeafdelingen i Øster Vedsted IF gør de meget ud af sammenholdet og at en del af træningen bliver i fællesskab. Foto: Steen Tue Bjerborg


Annonce

Elastikspring og test

Ud over at holde fast i fællestræningen har man i Øster Vedsted IF prioriteret at tilbyde alternative arrangementer og oplevelser til medlemmerne. For eksempel, som da man for nylig arrangerede en bungee jump-tur for medlemmerne og en løbebånds-test med en ekspert ude fra.

- Der var vi godt nok lige ved at spænde ben for os selv. For vi var kommet til at lægge arrangementerne samme dag, men folk tilmeldte sig heldigvis alligevel til begge ting, og det blev en stor succes, fortæller Øster Vedsted IF-formanden.

Annonce

Gammeldags tankegang

Når det er sagt, synes Tom Meyer Andreasen, at det er forkert og gammeldags at fokusere så meget på medlemstallet i en forening og i en bestemt idræt, som DGI og Dansk Idræts Forbund gør for tiden efter medlemsnedgangen under corona.

Tom Meyer Andreasen mener, at det er en forældet tankegang at gå så meget op i medlemstal. Foto: Steen Tue Bjerborg

Tiderne har jo ændret sig, og i dag er vi blevet zappere, der zapper fra forening til forening, idræt til idræt og også private muligheder.

Tom Meyer Andreasen, formand og løber, Øster Vedsted IF

- Det er en gammeldags tankegang, der i sig selv ikke siger noget om, hvor meget man bevæger sig, og hvordan det står til med folkesundheden. Tiderne har jo ændret sig. I dag er vi blevet zappere, der zapper fra forening til forening, idræt til idræt og også private udbydere, alt efter hvad vi har behov for. Og så er det jo lige meget, hvad vi finder på ude i foreningerne.

Annonce

DGI er enige

Det er de sådan set også enige i hos DGI, hvor Maj-Britt Schultz Kreipke sidder med ansvaret for det område som afdelingsleder for foreningsudvikling hos DGI Syd Vest i Esbjerg.

- Det er et dilemma, som vi må leve med i dag. Og du kan ikke bare åbne igen efter corona og regne med, at medlemmerne så også bare er tilbage. For så er de måske taget et andet sted hen i mellemtiden, forklarer hun og peger på, at det derfor også er vigtigt, at foreningerne forstår at nytænke i forhold til for eksempel at tilbyde kortere medlemsforløb.


Du kan ikke bare åbne igen efter corona og regne med, at medlemmerne så også bare er tilbage. For så er de måske taget et andet sted hen i mellemtiden,

Maj-Britt Schultz Kreipke, afdelingsleder for foreningsudvikling, DGI Syd Vest

Alligevel fastholder Maj-Britt Schultz Kreipke, at det er vigtigt at fortsætte arbejdet for at øge det faste og længerevarende medlemstal i de enkelte foreninger.

- Vi er jo en medlemsorganisation. Og vi ved, at det fællesskab, som vi kan tilbyde i en forening, er godt for mennesker. Så vi er optagede af, at der kommer flere folk ind i de gode fællesskaber, især børn, og fastholder dem der, fastslår hun, samtidig med, at hun erkender, at det er et stort arbejde:

- Det kræver stor energi og en stor frivillig indsats. Og det kræver så meget mere i dag at være frivillig. For der er så mange informationskanaler, man bliver nødt til at være på. Men jeg fornemmer også en stor energi og optimisme, som i Øster Vedsted IF.Øster Vedsted IF

Lokal idrætsforening i Øster Vedsted, der ud over løb, motion og gang har afdelinger inden for fodbold, gymnastik, badminton, yoga, fysio flow og krolf.

Motionsafdelingen i Øster Vedsted IF har fælles løbetræning fra Øster Vested-hallen hver onsdag kl. 18.30, fredag kl. 6 og søndag kl. 9. Og så er der fælles gangmotion onsdag kl. 17.30 og søndag kl. 10.

Øster Vedsted IF arrangerer blandt andet det årlige Margueritløb i september.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Stoffer, brækkede næser på betjente og anmeldelse af voldtægt: Ikke alt var lige festligt til Tulipanfesten

Annonce
Ugeavisen Ribe

Damefodbolden blomstrer i Ribe/Hviding: Talentfulde spillere vender hjem og bliver udfordret af stærkt trænerteam

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Annonce