Annonce
Ugeavisen Ribe

Løver efterlyses i Ribe

Preben Jensen viser her nogle af præsident-remedierne samt en gødningsspand og et eksempel på de kuponhæfter, Lions lægger et stort arbejde i at producere og sælge til fordel for lokale og andre humanitære opgaver. Foto: Kirsten Enevoldsen
Lions udfører et stort humanitært hjælpearbejde, som også støtter lokale foreninger og aktiviteter.

RIBE/BRAMMING: Lions Bramming har 16 aktive løver, der er både flittige og aktive for at samle midler ind til forskellige velgørende formål på egnen.

Organisationens største aktiv er salget af kuponhæfter, som sker i samarbejde med Lions klubben i Esbjerg. I flere år har overskuddet her været små 100.000 kroner, som ved en årlig højtidelighed deles ud. I 2019 fik Hospice Sydvestjylland, Freia Centret og Aflastningstjenesten således hver en donation på 15.000 kroner. Schleroseforeningen er også blevet betænkt, ligesom lokale foreninger i Bramming-området har nydt godt af løvernes arbejde.

-Vi har ligeledes stor succes med vores årlige salg af gødning og kalk. Det gennemførtes også i år, mens vi – ærgerligt nok, måtte springe kuponhæfte-salget over på grund af corona-krisen, siger den nyvalgte Lions-præsident, Preben Jensen fra Hunderup.

Annonce

En anden væsentlig årlig aktivitet er den traditionelle uddeling af årets leder- og idrætspriser. Der er desuden et par nye tiltag i støbeskeen, som forhåbentlig kan realiseres i 2021.

Uddeling af julekurve har ligeledes været et fast indslag, men i år er det taget af bordet, oplyser Preben Jensen.

Hver præsident ”sidder” i ét år, og Preben Jensen afløste Michael Lind fra Bramming, der året før afløste John Lücking fra Hunderup.

- Det var min nabo John Lücking, som gjorde mig opmærksom på det humanitære hjælpearbejde, Lions udfører, og det tiltalte mig meget, så i 2017 blev jeg medlem.

- Kutymen er således, at udgifterne til klubmøder i løbet af året betales af de enkelte medlemmer, fortæller Preben Jensen, der lige nu er mest optaget af at få medlemsskaren udvidet.

- Ribe og omegn er netop blevet en del af Lions Bramming, så vi håber meget at få nye medlemmer fra Ribe, som kan gøre en indsats for at få de handlende i domkirkebyen til at sponsorere annoncer til det årlige kuponhæfte og vores andre aktiviteter, siger Preben Jensen.

I samme forbindelse vil han gerne i kontakt med nogle foreninger, spejdere eller andre, der vil hjælpe med salget af kuponhæfter, der som regel foregår i løbet af efteråret.

- I Bramming er det Boldklubben, spejderne og FDF-erne, der har påtaget sig at sælge hæfterne. Den indsats udløser så et mindre beløb per solgt hæfte, så på den måde er det et win-win samarbejde, siger Preben Jensen.

- Jeg håber der sidder nogle i Ribe og omegn som kunne tænke sig at blive medlem, det er helt frivilligt og der er ikke nogen optagelsesritualer. For nærmere information kontakt Preben på 40107724 eller mail pj@pjbolig.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce