Annonce
Ugeavisen Ribe

Langgaard øl med lang og bitter eftersmag

Laanggard-porteren har en spændende etiket med karikaturtegning, signatur og citat af og fra den karismatiske komponist. Pressefoto

Ribe Bryghus har skabt en Rued Langgaard øl, som er klar til servering ved festivalen.

Ribe: Ribe Bryghus har i anledningen af den kommende Rued Langgaard Festival skabt en helt særlig øl, som har fået navnet Rued Langgaard Porter.

Brygmesteren er begejstret for ideen med den lokale øl.

- Idéen om at lave en Langgaard-porter kom fra Bendt Viinholt fra festivalen. Han var vidende om, at Langgaard i stor udstrækning godt kunne lide en god porter. Vi ville gerne understøtte det lokale, så det faldt jo fint i tråd med, at blandt de 10 øl, vi havde brygget, havde der aldrig været en porter, så det var kærkomment, siger brygmester Lars Nielsen fra Ribe Bryghus.

- Denne porter skulle være anderledes, for det var Langgaard jo også, så jeg ville prøve at skrue en opskrift sammen. Det er en India Pale Ale med ekstra humle, og den bliver kraftig og stærk og samtidig let og frisk. Når vi har events, der støtter op om en kendt ripenser, skal det fejres, og vi har tænkt at lade porteren blive en af vores faste øl, siger han.

Og festivalens initiativtager er begejstret.

- Den nye bryg fra Ribe Bryghus er lidt ligesom Langgaards liv nemlig stærkt og bittert med god eftersmag, siger domorganist Birgitte Ebert.

En karikaturtegning af Langgaard og hans signatur er kommet på etiketten, ligesom et Langgaard-citat, som han skrev til sin gode ven sammen med en kasse portere.

Langgaard-porteren vil blive serveret hver aften til Langgaard Lounge, og under festivalen kan man købe den de sædvanlige udskænkningssteder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce