Annonce
Ugeavisen Ribe

Lasse og Søren Ole vil udleje el-både til hyggesejlads på Ribe Vesterå

Søren Ole Clausen(tv.) og Lasse Bonde Møller vil udleje elbåde fra Skibbroen. Endnu mangler de dog en plads, hvorfra de kan sætte bådene i vandet. Foto: Kåre Welinder
To unge mænd fra Frifelt vil udleje små el-både til sejlads på Ribe Vesterå, og det har Esbjerg Kommune nu givet tilladelse til. Hos Ribe Sejlklub ser man dog visse vanskeligheder ved idéen, men er gerne med til at finde løsning.

Ribe: Hvert femte år bliver der fordelt kvoter til sejlads på Ribe Å, og da det skete forleden kom et nyt makkerpar på banen.

Søren Ole Clausen og Lasse Bonde Møller vil, hvis alt går efter planen, til sommer derfor kunne udleje små el-både til hyggesejlads mellem Skibbroen og Kammerslusen.

Bådene er indrettet med et lille bord i midten, og der er plads til 6-8 personer i båden.

Søren Ole Clausen og Lasse Bonde Møller vil skabe gode oplevelser og mere aktivitet, som de mener mangler i Ribe.

- Vi vil gerne, at åen skal være for de mange og ikke kun for de få, som vi mener den er i dag, siger de to idémænd, der begge stammer fra Frifelt, men har haft deres skolegang og en stor del af deres dagligdag i Ribe.

Deres planlagte både vil ikke stikke dybt i en ofte lavbundet Ribe Å, og en lille elmotor viser respekt for naturen, da den er stort set lydløs.

- Det bliver til rigtige hyggeture, hvor man kan vise naturen og Vadehavsområdet frem. Den lille motor gør, at man ikke kan fræse frem og tilbage, ligesom det ikke kræver certifikat at sejle den, men kun en kort introduktion og forståelse for vand, siger Søren Ole Clausen.

Annonce

Løsning skal findes

Både koncept, bådtyper og tilladelser er klar, men endnu mangler de et sted ved Skibbroen, hvorfra de kan sætte bådene i vandet. I den forbindelse har Lasse Bonde Møller og Søren Ole Clausen været i dialog med Ribe Sejlklub, der står for både slæbested og bådebroer øst for ringvejsbroen.

Her er formand Bent Christensen dog ikke meget for at afgive plads til makkerparrets el-både, da det så vil betyde, at medlemmer i sejlklubben ikke kan bruge bådebroerne. Bent Christensen håber derfor, der kan findes en løsning i samarbejde med Esbjerg Kommune.

- Kommunen ejer den plads, hvor Nationalparkskibet i dag ligger. Den er egentlig beregnet til en turbåd, men så længe der ikke er en turbåd, kunne dette være en løsning for dem. Vi vil gerne være med til at finde en løsning, og dette kunne være, at der etableres en flydebro på Skibbroens sydside fra den første bådebro ind mod byen og ud til Ribe Roklub, siger han og foreslår desuden det offentlige slæbested ved Kammerslusen.

Hos Esbjerg Kommune forklarer formand for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (V), at man endnu ikke har taget stilling til sagen om elbådene, men Lasse Bonde Møller håber på, at der kan komme en god løsning på plads, så alle kan være der.

- Vi vil det bedste for udviklingen i Ribe. Vi vil gøre dette på en ordentlig og god måde, og vi kan se, at det er lykkedes andre steder, og vi er sikre på, at det også vil skabe smil her i Ribe, siger Lasse Bonde Møller.

Ud over Søren og Lasse fik Restaurant Kammerslusen otte tilladelser til sejlads, således de kan udleje kanoer.

Kvoter og facebook

Tildeling af kvoter for sejlads med udlejningsfartøjer på kommunens vandløb sker hvert femte år, fordi der er fastsat kvoter for, hvor mange fartøjer, der må udlejes til sejlads på hvert af de berørte vandløb i Esbjerg, Varde, Vejen og Billund Kommuner.

Ud af de 15 tilladelser til Ribe Vesterå blev de otte givet til Restaurant Kammerslusen til kanoudlejning, mens de sidste syv gik til Søren og Lasse.

For at skabe interesse om bådprojektet vil Søren Ole Clausen og Lasse Bonde Møller snart oprette facebookgruppen Boats of Ribe, hvor interesserede kan følge med i deres planer.

Det er en bådtype som denne med en lille elmotor og plads til hygge for flere personer, Søren Ole Clausen og Lasse Bonde Møller vil udleje fra Skibbroen i Ribe. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce