Annonce
Ugeavisen Ribe

Lena brugte sin iPhone: Stemningsfoto fra kirkegård begejstrede dommere

Lena Lise Ibsen (t.h.) med sit vinderfoto for efterårssæsonen i fotokonkurrencen på Ribes kirkegårde. De tre dommere, Jens K. Jørgensen, Lis Andersen og Klaus Melbye, har i alt udpeget ni fotos, og de var meget imponerede over Lenas foto. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Første del af Ribe Kirkegårdes fotokonkurrence er nu afsluttet, og Lena Lise Ibsens stemningsfulde foto med flot lys blev udpeget som den første vinder. Konkurrencen fortsætter ind til efter sommerferien næste år.

Ribe: En gravsten i forgrunden og et flot sollys, der skinner ind fra siden.

Sådan et foto, som Lena Lise Ibsen tog med sin iPhone 7 Plus og indleverede til Ribe Kirkegårdes store fotokonkurrence, viste sig at være lige det, som de tre dommere godt kunne lide.

- Vi var meget hurtigt enige i, at stemningen og symbolikken i lyset og korset, var rigtig godt, fortæller den ene dommer Lis Andersen, mens en af de andre dommere, Jens K. Jørgensen, var dybt imponeret over, at Lena Lise Ibsen kunne tage et så flot foto med dybde med sin telefon.

Annonce

Selv fortæller Lena Lise Ibsen, at hun tager en hel del fotos med sin telefon.

De ni vinderfotos kommer til at hænge på en tørresnor i det gamle kapel, og her kan man altså se Lena Lise Ibsens vinderfoto med korset. Derudover kan man blandt andet også se et af hendes andre vinderfotos - det med den blå himmel. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Det er min hobby at tage billeder, og jeg elsker især at tage billeder af stemninger. På en kirkegård er der mange stemninger, og der er også noget særligt ved at komme ind på en kirkegård, for det siger meget om kulturen, siger hun og tilføjer:

- Så jeg er da super glad for at vinde her med det her billede. Jeg kalder det en himmelsk glans på jord fra salmen I østen stiger solen op, fortæller hun og kan faktisk være stolt af, at to andre af hendes billeder, som hun sendte ind, også blev fundet værdige som kategori vindere.

Send endelig ind

Der er i alt udvalgt ni billeder i de tre kategorier - flora, fauna og stemninger - og i den kommende tid kan man se de billeder hænge i det gamle kapel på Ribe gl. Kirkegård. Samtidig sættes der også i gang i anden del af konkurrencen, der svarer til vinter årstiden.

Fotokonkurrencen

Næste deadline for indlevering af foto til vintersæson konkurrencen er den 3. marts.

Man deltager ved sende billeder til Ribekirkegaard@gmail.com.

Der er tre kategorier - stemninger, flora og dyr - og man kan indsende op mod tre billeder i hver kategori i hver sæson. Billederne skal være vedhæftet mailen og i så høj opløsning som muligt. Man skal også knytte et par ord til billederne og skrive hvor og hvornår billedet er taget samt hvem der har taget det. Man skal også notere, hvilken kategori man ønsker billedet skal deltage i.

- Vi vil gerne opfordre til, at man endelig sender sit foto ind, og Lenas billeder viser, at man sagtens kan være deltage med sin mobil, siger Jens Jørgensen, mens den tredje dommer, Klaus Melbye, tilføjer:

- Et godt råd er også, at man skal bruge dagens lys og have fokus på detaljerne. Man kan også sagtens fokusere på fauna kategorien, for der er mange dyr på de to kirkegårde, og sådanne billeder vil vi meget gerne se flere af, siger han.

Senere følger så delkonkurrencer i forårs årstiden og sommer årstiden, og til sidst findes en samlet vinder for det flotteste foto fra Ribes kirkegårde.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Ugeavisen Ribe

Corona har ramt svømmehal: Lukket ind til videre

Ugeavisen Ribe

Turistinformation klar med mindst én ugentlig åbningsdag

Ugeavisen Ribe

Kevin var nede med stress: - Jeg har sat rødder, som er så stærke, at jeg aldrig vælter igen

Ugeavisen Ribe

Nyvalgt byrådsmedlem: - Det er satme fedt, jeg glæder mig helt vildt

Ugeavisen Ribe

Ribefotograf har taget nationens bedste foto for anden gang på tre år: - Det er monster stort

Ugeavisen Ribe

Erfaren mand i spidsen for Lokalråd Ribe Midt: Willi vil have bedre dialog med Esbjerg Kommune

Ugeavisen Ribe

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Ugeavisen Ribe

Hel skole samlede skrald og gjorde en god gerning: Elever samlede 300 kilo på en formiddag

Annonce