Annonce
Ugeavisen Ribe

Lene er tilbage ved sine rødder

Lene Feveile er glad for at være tilbage i Ribe, hvor hun føler sig godt tilpas i huset på Tangevej. Foto: Bo Maimburg
Lene Feveile boede og arbejdede i en lang årrække i Ribe, derefter havde hun syv gode år på Fyn, men hun er nu vendt tilbage.
Annonce

Ribe: Igennem de sidste syv år har Lene Feveile boet og arbejdet på Fyn. Hun var ansat på Vikingemuseet i Ladby og boede sammen med ægtefællen Claus ved Kerteminde i en skøn trelænget gård.

Men parret er nu vendt tilbage til Ribe og har købt hus i Tange, og Lene er blevet ansat som formidler på Ribe Vikingecenter.

Og sagt med hendes egne ord - så er hun vendt hjem.

- Det er dejligt at være tilbage ved mine rødder og arbejde med Ribe og vikinger der, hvor den historie, som jeg har brugt mest tid på, eksisterer. Ribe og vikingetid er de vigtigste emner i mit arbejdsliv, og nu kan jeg igen bruge min tid på de områder, siger Lene Feveile.

Lene har været med til mange vigtige og spændende projekter om middelalder og vikingetid her i byen, og hun deltog også i den sidste del af udgravningen ved Ribe Kunstmuseum.

Lene Feveile

Lene Feveile er 55 år og gift med Claus Feveile, og hun er uddannet cand. mag i forhistorisk arkæologi og kunsthistorie på Aarhus Universitet. Lene har tidligere været museumsinspektør og daglig leder af Ribes Vikinger, og de sidste syv år har hun arbejdet i Vikingemuseet Ladby. Hun er i dag formidler på Ribe Vikingecenter.

Artikelserien En anden snak er et koncept, hvor det er journalistkollegaen, der laver aftalen, så man møder uforberedt op til mødet med kilden, der skal snakke om noget andet end det, man forbinder ham eller hende med.

Annonce

Bevarede de tætte bånd

Selvom parret var glade for at bo på Fyn, kunne de ikke slippe Ribe.

- Vi har hele tiden haft stor fokus på at bevare de tætte bånd, vi har til Ribe. Vi har igennem alle årene bevaret gode venskaber her, og vi har også deltaget i mange af byens arrangementer. Jeg har igennem alle årene gået til møbelpolstring en gang om ugen hos Hans, og det var nødvendigt at pendle frem og tilbage hver onsdag i hele vinterhalvåret, for jeg ville ikke gå glip af det gode sammenhold, der var på det hold.

- Hvis vi ville, kunne vi også have fået et godt netværk på Fyn, men vi kunne altså ikke slippe Ribe.

Annonce

Ude godt - hjemme bedst

- Vi har været væk i syv år, og vi har begge prøvet noget andet og spændende arbejdsmæssigt. Det er sundt at komme ud og opleve noget andet, så udvider man sin horisont og ser Ribe fra en helt anden vinkel, end man før har gjort. Det er godt at komme ud, men det er endnu bedre at komme hjem, og jeg kan mærke, at jeg nu sætter endnu mere pris på det, der er her i Ribe.

- Fyn har gode kvaliteter, men det er her, der er højt til himlen, og det er her, jeg har det bedst. Der er ingen steder der er smukkere end vadehavet, og det kan end ikke den fynske have fyldt med frugttræer leve op til. Da vi fortalte vores børn, at vi ville flytte tilbage til Ribe, sagde de, at det måtte jo komme, for det er her, vi hører hjemme.

Annonce

Mit vikingecenter

- Jeg er ikke så god til at finde mig til rette i et nyt arbejde, og da jeg arbejdede på Fyn, sagde jeg hjem til Museet Ribes Vikinger. Men nu, hvor jeg har fået arbejde på Ribe Vikingecenter, har jeg haft let ved at sige mit om stedet, fordi jeg føler mig tilpas og hjemme her. og jeg tror det handler om at stedet altid har været en tæt samarbejds fællesskab. Og det er jo nærmest hjerteblod.

Annonce

Domkirken og Kværnø

- Vi har købt hus på Tangevej - altså på den forkerte side af jernbanen, som det kaldes. Jeg har altid sagt, at jeg ikke kan bo et sted, hvorfra man ikke kan se domkirken, men hvis man går op på første sal og kigger ud af det vestvendte vindue, kan man tydeligt se domkirken.

- Jeg oplever, at det kan tage temmelig lang at gå ud at handle her i Ribe. Her møder jeg mange mennesker, som jeg har haft eller har en relation til, ligesom jeg møder forældre til vores store børn. Og der skal være tid til de mange gode snakke, når jeg er ude i byen, hvor jeg også altid møder gode arbejdsfællesskaber som eksempelvis Richard Kværnø, der er en af Ribes gode guider. Så mærker man, at man er kommet hjem, og at jeg er det rette sted, siger Lene Feveile.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce