Annonce
Ugeavisen Ribe

Lizette blev tatoveret af sit store idol: Fik sin kat på halsen

Lizette Ravn er et kattemenneske, og derfor har hun fået tatoveret sin egen kat, Celeste, på halsen. Det arbejde blev gjort af et af hendes store idoler. Foto: René Aunsbjerg Fogh
For fire år siden drog Lizette Ravn, som selv er tatovør, til Italien for at blive tatoveret af en af de tatovører, som hun ser rigtig meget op til.
Annonce

Ribe: - Det er lidt, som når en kunstelsker samler på malerier. På samme måde er det fedt at sige, at jeg har en tatovering lavet af Alex de Pase.

Sådan forklarer 29-årige Lizette Ravn fra Hviding den tatovering, hun har siddende på halsen. Det er nemlig den italienske tatovør, der for fire år siden brugte adskillige timer på at tegne på hende.

- På det tidspunkt var han en af de bedste til stilen, der hedder fotorealisme. Dengang så man ikke så meget af det i Danmark, men det gør man mere nu. Alligevel er det helt vildt, hvor meget hans tatoveringer ligner personen, den skal forestille. Det er i vores branche lidt prestigefyldt at have en tatovering lavet af de bedste, og alle i branchen ved, hvem Alex de Pase er, siger Lizette Ravn, der drog til øen Grado i Norditalien for at lægge sig på Alex de Pases briks.

- Der var meget ærefrygt i at blive tatoveret af ham. Jeg fik ikke snakket så meget med ham, fordi det gjorde ret ondt, beretter Lizette.

Kort om Lizette - og Alex

Lizette Ravn er 29 år og bor i Hviding. Hun er har været tatovør i ti år, blandt andet hos Sunes Tattoo i Ribe. Dog arbejder hun ikke længere som tatovør, grundet kroniske rygsmerter. I stedet er hun for tiden i arbejdsprøvning hos ARJ Kontorcenter.

Alex de Pase er 44 år og i to omgange i 2009 og 2011 udnævnt til at være blandt verdens bedste og mest eftertragtede tatovører. Han har en række tatoveringsbutikker i Italien og Schweiz.

Annonce

Kat på halsen

For Lizette er det mere kunsten i sine tatoveringer, der er vigtig, og ikke så meget motivet. Dog elsker hun dyr og specielt katte, så derfor blev det motivet.

- Jeg er lidt som en crazy cat lady. Jeg er et stort kattemenneske, så jeg var helt sikker på, at det skulle være en kat, jeg skulle have tatoveret af ham. Det endte så med at være min egen kat, Celeste, for hun betyder rigtig meget for mig, og så ligner hun ikke en almindelig huskat. Jeg ville gerne have tatoveringen på halsen, fordi det ser flot ud, forklarer hun, og beretter om, at tatoveringen kostede 12.000 kroner.

- Det kan for mange godt lyde rigtig dyrt, men når det er noget, man bliver rigtig glad for og har siddende hele livet, så er det godt givet ud. I mine øjne er det vigtigt, at en tatovering er det fedeste, for det er et dumt sted at gå på kompromis, siger Lizette, der har fem andre tatoveringer, som alle forestiller dyr - en blæksprutte, en lygtefisk, en drage, en ravn samt en anden fugl.

Katten er lavet i stilen fotorealisme, hvor man tydeligt kan se ligheder mellem tatoveringen og det eller den, tatoveringen skal ligne. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lizette fik Alex de Pase til at tatovere hende på halsen i 2015. Privatfoto
Ravn er Lizette efternanvn og derfor giver det mening, at hun også har tatoveret en sådan fugl. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lizette har seks tatoveringer, blandt andet hele den ene arm, der er en blæksprutte, som ender ud i en lygtefisk. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce