Annonce
Ugeavisen Ribe

Logesøstrene arbejder frem mod julebasaren

Der er gang i det arbejdende værksted hos Odd Fellows søsterloge, der laves flotte dekorationer til salg i julebasaren. Foto: Bo Maimburg
Logesøstrene er i fuld gang med forberedelserne til den store julebasar 30. november.
Annonce

Ribe: Lørdag den 30. november fra klokken 10 til 15 er Odd Fellows søsterloge traditionen tro vært for den traditionsrige julebasar i logebygningen i Sct. Peders Gade.

Her vil der være masser af julestemning og salg af alt fra loppefund til husflid, ligesom der vil blive solgt surt og sødt, småkager og meget mere.

Og noget af det, der er mest populært, er salget af blandt andet juledekorationer, og i øjeblikket er søstrene i arbejdende værksteder for at lave fine produkter til basaren.

Det er Dorthe Knudsen, der er primus motor for aktiviteten, og hun har stor hjælp af søstrene, som mødes hver onsdag aften, og i det arbejdende værksted sidder 10 kvinder og knokler med ler, gran og kogler, pynt og meget andet.

- Vi hjælper alle hinanden med at få skabt nogle rigtig flotte produkter, og der plejer altid at være stor rift om vores juledekorationer og de andre ting, vi kreerer i det grønne værksted. Det er sjovt at være samlet og skabe en masse flotte ting sammen, og så er det jo en stor tilfredshed, når vi oplever at vores ting er så populære. Vi hører altid at folk sætter pris på, at vores ting er pæne og sælges til en overkommelig pris, og så går overskuddet jo til et godt formål, siger Dorthe Knudsen.

Hun har oprindelig lært håndværket på et aftenskolekursus, og så bruger hun meget tid på at holde sig opdateret med, hvad der sker indenfor feltet.

Og mens der bliver arbejdet ihærdigt er der en af søstrene, der spørger Dorthe, om man må sætte glimmer i toppen af en juledekoration.

- Det må man selvfølgelig gerne, for det er jo vigtigt, at man laver noget for enhver smag. Nogle kunder er vilde med glimmer, andre med ren natur. Vi bruger meget tid på at følge med i de sidste nye trends, for at se, hvad der rører sig, inden vi går i gang. Og hvis vi har en masse forskellige produkter i alle mulige prisklasser, skal de nok blive solgt, siger Dorthe Knudsen.

Logen har også arbejdende værksteder, hvor der fremstilles husflid, småkager og meget andet.

Julebasar

Sidste år gav julebasaren 42.000 kroner i overskud, og pengene har søstrene doneret til humanitære formål. Udover salg af produkter er der også café og tombola i forbindelse med julebasaren.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce