Annonce
Ugeavisen Ribe

Lokal filmmager fra Ribe høster store og anerkendte filmpriser

Danny Germansen har genindspillet sin allerførste kortfilm Manifestation, der er en semi-selvbiografisk film. Og den har han modtaget stor ros og anerkendelse for. Privatfoto
Danny Germansen har genindspillet hans gamle kortfilm "Manifestation" og det har givet ham priser for bedste film på flere filmfestivaller.

Ribe: Igennem de sidste mange år har Danny Germansen brugt det meste af sin fritid på at skabe film.

Det er primært kortfilm med stærke budskaber, og filmene bliver flittigt vist på filmfestivaler over det meste af verden.

Flere af filmene har modtaget filmpriser, og især den semi-selvbiografiske film, ”Manifestation” har modtaget en hel stribe meget flotte priser. Han lavede filmen for en del år siden, men han genindspillede filmen forrige år, og den film har vakt begejstring og opsigt.


Det glæder mig, at der er andre, der kan se filmens potentiale, og at de kan se, at den nyindspillede film er meget bedre end den gamle. Jeg har i dag mere overskud, bedre udstyr, bedre skuespillere, og det har bare givet et helt andet resultat, så jeg føler, at alt er lykkes.

Danny Germansen


- Manifestation er inspireret af mit eget liv med fysisk handicap, omsorgssvigt og psykisk vold. Det er en omskrivning og genindspilning af min allerførste kortfilm, og denne udgave er målrettet mod det internationale publikum. Jeg vil med filmen gerne vise, hvordan det er at være udstødt og syg, og hvordan samfundet kan hjælpe og omfavne den slags mennesker i stedet for at frastøde dem. Filmen viser, hvilke tanker og følelser syge og ensomme mennesker kan have, siger en hudløs ærlig Danny Germansen.

Ind til videre har den nye version af "Manifestation" været udvalgt til 13 festivaler, og filmen har vundet 10 priser. Filmen har blandt andet vundet en Golden Fox Award - som er en pris for de bedste af de bedste ved denne festival. Den har også fået priser hos Golden Galaxy festival i kategorierne bedste film, bedste manuskript og bedste lyd, og så har den også fået priser for bedste skuespiller og bedste filmplakat ved Berlin Underground festival.

Annonce

Bliver udbredt

Filmen er nu ude på den store streamings platform Amazon Prime Video i USA og Storbritanien, og det næste store skridt er via Amazon at komme ind på det tyske og det japanske marked.

- Det glæder mig, at der er andre, der kan se filmens potentiale, og at de kan se, at den nyindspillede film er meget bedre end den gamle. Jeg har i dag mere overskud, bedre udstyr, bedre skuespillere, og det har bare givet et helt andet resultat, så jeg føler, at alt er lykkes. Jeg har masser af ideer til andre film, men jeg måtte bare indspille min første film igen. Og når jeg ser på priserne, var det jo også en god ide. Jeg tror, at folk er begejstrede over, at filmen er ærlig og at mange kan forholde sig til filmens problematik, siger Danny Germansen, der også har fået ros fra fagfolk og psykiatrifonden.

Danny Germansen og Manifestation

Hovedrollen i filmen spilles af Marek Magierecki, som har haft bærende roller i Pusher 3 og tv-serien Den som Dræber. Derudover medvirker Ole Barkentin, Bianca Klingenberg-Dupont. Elvira Klingenberg-Dupont og flere andre lokale skuespillere.

Soundtracket er lavet af Daria Baiocchi, mens kamera arbejdet og post-produktion er lavet af den lokale kunstner, grafiker, lydmand og fotograf, Steffen Graumann.

Filmen kan lejes digitalt på filmmagerens egen hjemmeside: BrujoArt.com/Pay-Per-View.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce