Annonce
Ugeavisen Ribe

Lokale kræfter i Ribe sikrer julegaver til rumænske børn

Butikschef i Legekæden Ribe, Tina Jensen, Pia de Place fra Ladies Cirke Ribe og Lasse Ervolder, regionschef for Wedi Gmbh i Skandinavien med de pakker, som skal sendes til Rumænien. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce

Ribe: En lang række børn på rumænske børnehjem får til jul en gave, der er købt og indpakket i Legekæden i Ribe.

Det sker takket være Lasse Ervolder, der bor i Ribe og er skandivisk chef for det tyske firma Wedi, som laver byggeplader og gulve i lette materialer til vådrum.

Han giver således via Wedi gaver for 10.000 kroner til netværksgruppen Ladies Circle i Ribe/Esbjerg, som yderligere sender dem med den såkaldte Julegavekonvoj til østeuropæiske børnehjem.

- Jeg er selv med i Round Table Ribe, og her talte vi om, hvordan vi kunne støtte Julegavekonvojen, og jeg havde den her mulighed. Ved at købe gaverne i Legekæden støtter vi en lokal virksomhed. Det var en bedre måde at gøre det på fremfor bare at sende pengene, siger Lasse Ervolder, mens butikschef Tina Jensen fra Legekæden i Ribe indrømmer, at hun har haft meget travlt med at pakke gaver ind, ligesom hun påpeger, at det faktisk har været nemt at finde indhold til pakkerne.


Ved at købe gaverne i Legekæden støtter vi en lokal virksomhed. Det var en bedre måde at gøre det på fremfor bare at sende pengene.

Lasse Ervolder


Ideen til Julegavekonvojen kommer fra Tyskland, hvor erhvervsnetværket Round Table sendte den første konvoj afsted mod Rumænien i 2001. Siden er antallet af gaver steget stødt hvert år – og det samme er antallet af køretøjer og frivillige på konvojen. I 2018 blev der sendt ikke færre end 145 køretøjer af sted fra Frankfurt til de fire modtagerlande; Rumænien, Bulgarien, Moldova og Ukraine.

Julegavekonvojen er i dag et internationalt projekt drevet af Round Table i Tyskland, Østrig, Schweiz og Danmark i tæt samarbejde med Ladies Circle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce