Annonce
Ugeavisen Ribe

Lokalfodbold: Høm/Seem reddes på skrivebordet

Mike Ebsen, træner Høm/Seem, kan glæde sig over, at holdet også skal spille i serie 3 i foråret. Arkivfoto
Fodboldsæsonen afsluttes før tid, men Høm/Seem får lov til at blive i serie 3 på trods af, at man ligger under nedrykningsstregen. Samtidig forbliver både Ribe BK og Hviding IF/Kvik 70 i henholdsvis serie 1 og serie 2
Annonce

Lokal fodbold: Med blot én kamp tilbage i efterårssæsonen for de lokale fodboldhold er der grundet coronavirus nu sat en stopper for fodbolden i serierne i denne omgang.

I og med at holdene ikke når at færdigspille sæsonen og afgøre op- og nedrykning på grønsværen, har DBU Jylland afgjort på skrivebordet, hvilke hold der rykker op og ned.

Konklusionen er, at hvis et hold matematisk stadig kunne redde sig, så får det lov til det, og det betyder, at Høm/Seem UIF i serie 3 forbliver i rækken.

Holdet røg ellers under nedrykningsstregen i den forgange runde, da Vamdrup udlignede til 2-2 kort før tid, men da muligheden for at klare frisag i sidste kamp stadig var til stede, skal klubben også til foråret spille i serie 3.

- Det er jo fantastisk, at vi får lov til at blive i serie 3, for det er der, vi gerne vil være. Vi havde egentlig forventet at rykke ned med weekendens resultat, så det her bringer uden tvivl stor glæde i hele klubben, siger Mike Ebsen, der er træner for Høm/Seem.

Annonce

En god proces i Ribe

I serie 3 får han og holdet selskab af Ribe BKs andethold, der vandt deres serie 4 pulje og dermed får lov til at rykke op. Til gengæld får førsteholdet ikke mulighed for at rykke op, selv om holdet slutter på andenpladsen i serie 1. Playoffkampene bliver nemlig ikke afviklet.

- Vi ville sådan set gerne spille om oprykning, men jeg har fuld forståelse for situationen. At vi ender på andenpladsen er ellers en stor overraskelse, når vi ser på, hvordan vi startede sæsonen, men her på det sidste har vi været inde i en god proces og nået langt, og det er jeg stolt af, siger Klaus Nielsen, der er træner for Ribe BKs serie 1 hold.

I Hviding IF/Kvik 70 reddes man også delvist på skrivebordet. Godt nok kravlede man med en vigtig sejr i weekenden over Sønderborg netop forbi dem op på femtepladsen. Men da Sønderborg manglede yderligere en kamp, var intet afgjort endnu. Dog får begge hold lov til at blive i serie 2.

- Vi er gode nok til at være i serie 2, så jeg er glad for, at vi klarer den. Jeg tænker, at vi ender der, vi burde, når vi ser på hele sæsonen, for vi har blandt andet fået for lidt ud af vores hjemmekampe. Ellers har vi præsteret ok med en lidt smal trup, lyder det fra træner for Hviding IF/Kvik 70, Per Madsen.

Annonce

En fair model

DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen, forklarer, at man først og fremmest har haft for øje at finde en model, der i denne vanskelige situation vil være den mest rimelige og fair løsning for klubberne, når nu turneringen ikke kan spilles færdig på fodboldbanen.

- Vi synes, at løsningen på stort set alle områder imødekommer klubbernes situation i forhold til både op- og nedrykning. Ulempen er til gengæld, at vi i foråret vil stå i en situation med for mange hold på de forskellige niveauer i forhold til den sædvanlige turneringsstruktur. Derfor skal vi arbejde videre med den rette løsning der, forklarer DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce