Annonce
Ugeavisen Ribe

Lotte Topholm elsker den glade kvindekrop

Det er en stor passion for Lotte at hjælpe kvinder, og hun har derfor oprettet siden Gladkvindekrop. Privatfoto
Lotte Topholm er et imødekommende menneske, som elsker samværet med andre mennesker, både i arbejdet og i privat regi.

Ribe: For Lotte Topholm er det at hjælpe andre en stor del af hendes liv. Det var også årsagen til, at hun i en ung alder tog vikarjobs i plejesektoren, og de job stoppede hun først med, da hun som voksen blev uddannet til fysioterapeut.

Når hun ikke er på arbejde, nyder hun at inspirere kvinder til at passe på deres krop. Det sker med hendes træningsvideoer på Instagramsiden gladkvindekrop, og der er mange kvinder, som har haft stor glæde af at deltage i Lotte Topholms gratis træningssessions.

- Jeg vil rigtig gerne hjælpe kvinder fra den fødedygtige alder og opefter. Gladkvindekrop er en platform, som jeg bruger til at inspirere kvinder til at være aktive, med videoer og inspiration til, hvordan de kan hjælpe sig selv med at træne. Det er jo rart at mærke, at folk er begejstrede for mine fredagsvideoer, siger Lotte Topholm.

Annonce

Hun har som fysioterapeut speciale som gynobs fysioterapi (gynækologisk, obstetrisk fysioterapi, red.), og hun laver i sit arbejde masser af træning som er specielt henvendt gravide kvinder men egentlig også kvinder i alle aldre.

- Træning og bevægelse, der er fokuseret på bækkenbunden, er bare utrolig vigtig, understreger hun.

Elsker at gå, cykle og padle

Der er fart på Lotte, men hun elsker også roen, og hun er vild med at være i en tæt kontakt med mennesker.


- Jeg deler gerne mit liv med andre, og jeg går ikke af vejen for at fortælle, hvad der foregår i min hverdag. Men jeg går ligeså meget op i at lytte, og jeg elsker at høre andres historier.

Lotte Topholm


Lotte er et åbent menneske, som møder alle med et smil, og hun har meget let ved at møde mennesker – både dem hun kender og dem hun ikke kender.

- Jeg deler gerne mit liv med andre, og jeg går ikke af vejen for at fortælle, hvad der foregår i min hverdag. Men jeg går ligeså meget op i at lytte, og jeg elsker at høre andres historier.

Der er også et højt fysisk aktivitetsniveau i hendes liv, og hun elsker at slutte dagen med en gåtur.

Lotte Topholm elsker naturen, og de lange gåture giver nye energi. Privatfoto

- Jeg er et rigtig udemenneske, og jeg elsker at være ude og opleve naturen. Jeg ved ikke noget bedre end at tage vores hund, Balder, med ud på en gåtur ud til Vadehavet. Sommetider er det med god musik i ørene, og andre gange er det for at nyde roen, og det er slet ikke tilfældigt, om det bliver med eller uden musik. Når jeg har haft travlt, har jeg brug for fred og ro, og så skal jeg bare nyde den stilhed, der er ude i naturen. Jeg elsker også at cykle, og hvis jeg skal opleve den ultimative ro sker det i min havkajak. Der er virkelig en fantastisk oplevelse, når man er på vandet og kan nyde udsigten. Åen er jo bare fantastisk, der sker noget nyt hver gang, og det bliver jeg aldrig træt af. Der sker noget inde i mit hoved, når tankerne slippes løs – stressen og travlheden forsvinder, og der er meget, der stille og roligt falder på plads. Det er ikke forkert at sige, at det trælse ændrer sig til noget rart.

Kort om Lotte Topholm

Lotte er 49 år, gift med Morten og de har sammen to børn. Hun er uddannet kontorassistent og fysioterapeut, og hun er selvstændig indlejer på Klinik for fysioterapi i Ribe.

Hun er født i Esbjerg, opvokset i Bramming og bor nu i Ribe.

I hverdagen er det primært hendes nærområde, der er kulissen og rammen for hendes ture. Men i weekenden tager hun hendes mand, Morten, med på turene, og så tager de gerne andre steder hen og nyder naturen på en anden måde og i nye rammer.

- Det er da heller ikke nogen hemmelighed, at jeg sagtens kan falde om på sofaen i weekenden og slappe af med en serie på Netflix.

Annonce

Skiftede karriere sent

Da Lotte Topholm var tæt på de 30 år, skulle der ske noget nyt, Hun droppede jobbet som kontorassistent, og hun læste i stedet til fysioterapeut.

- Jeg har altid drømt om at blive fysioterapeut, men jeg troede ikke nok på mig selv, da jeg var ung. Jeg søgte og kom ind på fysioterapeutskolen, og det var et stort spring, men det var bare det, der skulle til. Jeg fik opbakning i familien, og det er den bedste investering, jeg har gjort. Det var en hård omgang med to børn, men vi fik struktur på hjemmet, jeg studerede fra 8 til 15, derefter var jeg mor, og i weekenden havde jeg fem timers studietid med en lukket dør, og det lykkedes rigtig godt.

- Jeg har fået et fantastisk liv ud af det, og jeg brænder virkelig for det jeg laver, siger hun.

Hendes begejstring for mennesket og lysten til at gøre noget for andre bruger hun også, når hun er tovholder for forskning og videngruppen i Stafet for Livet Ribe.

Annonce

De korte?

Giv mig tre ord der beskriver dig selv

- Smilende, positiv og initiativrig.

Hvad kan i bedst lide ved at bo i Ribe?

- Jeg er vild med Ribes hjertevarme, og jeg elsker at møde folk jeg kender. Der er plads til at prøve nye ting, og der er gode kulturelle og sportslige udfoldelsesmuligheder.

Hvad er du god til?

- Jeg er god til at tage kontakt til nye mennesker, og det oplever jeg både på mit arbejde og i min hverdag. Livet er nemmere, når man smiler og har øjenkontakt.

Hvad er din største last?

- Jeg ryger og drikker ikke, men jeg tror at min største last er, at jeg ikke er god til at sige nej.

Hvad ville du gøre, hvis du vandt 10 millioner kroner i lotto?

- Jeg ville udleve drømmen om at tage ud og se verden, og jeg ville købe det hus, jeg drømmer om inde i Ribe. Men jeg vil fortsætte min hverdag helt som i dag.

Hvis vi to skal bruges resten af eftermiddagen sammen, hvad skal vi så lave?

- jeg ville tage dig med ud på vandet i min havkajak, og vi skal nyde roen og naturen tæt på. Så det bliver sikkert både en god og sjov oplevelse. Vi skal have en god madpakke med, som gerne skal være lavet af en af byens restauranter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce