Annonce
Ugeavisen Ribe

Louise faldt pladask for Linses gadehund

Louise Olesen har fået et tæt forhold til Dessi, som har en fortid som gadehund i Spanien. Foto: Bo Maimburg
Et filmklip var nok til at overbevise Louise Olesen om, at hun måtte købe en spansk gadehund.
Annonce

Ribe: 24-årige Louise Olesen har igennem det sidste år opbygget et tæt og nært forhold til gadehunden Dessi.

Hun har købt hunden via Linse Kessler, som blandt andet har gjort en stor aktiv indsats for dyrevelfærd. Linse har i særdeleshed kastet sin kærlighed på hunde og arbejder igennem organisationen "All dogs are Angels".

Linse havde lagt en film op på de sociale medier fra Spanien af hende selv sammen med hunden, og denne film var nok til, at Louise blev så begejstret, at hun tog kontakt til Linse for at få lov til at adoptere hunden.

Dessi er en blanding af en spansk Mastiff og en Corgi, og den lever hundrede procent op til hendes forventninger om den helt rigtige hund

- Jeg følger Linse Kessler, og da jeg en dag så hendes film med gadehunden, var jeg med det samme solgt. Jeg måtte have den hund, og jeg var ikke i tvivl om, at hun var den helt rigtige hund til mig, siger Louise Olesen.

Gadehunde

På dyreinternater i Spanien bor tusindvis af hunde, der i sandhed lever et hundeliv. Nogle er født som gadehunde, mens andre er blevet efterladt af deres ejere. Fælles for dem er, at de har brug for mennesker, der er villige til at bruge tid og energi på at give dem en lysere fremtid.
Annonce

Kærlighed ved første blik

- Jeg tog kontakt til Linse Kessler, og hun var interesseret i, at det var mig, der skulle have hunden. Men inden jeg fik lov til at købe hunden, skulle jeg godkendes, og jeg har haft besøg af folk fra hendes netværk, og de kunne heldigvis sige god for mig. Det var lidt specielt, men det vidner også om, at de gør det grundigt, siger Louise Olesen.

Louise skulle give 3.300 kroner for hunden, og de penge skulle finansiere flybilletten og dyrlægeregninger.

- Det var en helt speciel fornemmelse, da jeg skulle møde op i lufthavnen og møde min hund for første gang. Jeg tror, at jeg havde det lidt ligesom de forældre, der skal hente et adoptivbarn, og der var heldigvis kærlighed ved første blik. Jeg har på rekordtid fået et tæt forhold til Dessi, og hun er simpelthen bare fantastisk.

- En gadehund kan godt være skadet eller have nogle træk, som kan være lidt udfordrende. Men det er slet ikke tilfældet med Dessi. Den er lidt tilbageholdende overfor andre hunde, og så går den altid tæt op ad mig, men hun er en god hund og lige så let at have med at gøre som andre hunde, siger Louise Olesen.

En gadehund kan godt have nogle egenskaber, som betyder, at den kan være lidt svær at have med at gøre, men det er slet ikke tilfældet for Dessi. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce