Annonce
Ugeavisen Ribe

Lui skal skabe tryghed og trivsel i Ribe Boligforening

Lui Hellestrup Bruggisser trives som boligsocial medarbejder i Ribe Boligforening, hvor han kan bruge tid og kræfter på at snakke med og hjælpe andre. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Lui Hellestrup Bruggisser nyder interaktionen med andre mennesker og at kunne hjælpe andre. Derfor passer han ret godt ind i jobbet som boligsocial medarbejder.

Ribe: Det har været udfordrende at være Lui Hellestrup Bruggisser, siden han i december blev ansat som boligsocial medarbejder i Ribe Boligforening.

Corona har gjort, at han kun i begrænset omfang har kunnet hjælpe beboerne i foreningen, som han ønsker det. Nemlig ved at komme ud og møde dem ansigt til ansigt. Men nu lysner det.

- Det har ikke været nemt, siden jeg begyndte i jobbet. Jeg har måtte fokusere på det mest akutte tilfælde, hvor beboere har haft brug for hjælp, og ellers klare meget over telefonen. Så nu glæder jeg mig til at komme rigtig ud blandt boligforeningens beboere, siger Lui Bruggisser, der har haft et lignende job i Århus, hvor han skulle hjælpe unge hjemløse - men det er i en helt anden skala end at skulle være boligsocial medarbejder blandt 1.122 lejemål i Ribe.

Annonce

- Det er rigtig godt, at Ribe Boligforening har oprettet stillingen og tager samfundsansvar. Når vi er en stor boligforening, kan nogle nemt gemme sig lidt væk, og vi skal huske på at hjælpe hinanden og være opsøgende på hinanden. Jeg kan ved en uforpligtende snak være med til at skubbe til folks vaner, hvis de eksempelvis er ensomme, samtidig med at vi naturligvis skal respektere privatlivets fred. Men når man bor alment, så bor sammen med andre mennesker, fortsætter Lui Bruggisser.

Han understreger, at han i høj grad har sig selv med i sit arbejde.

Kort om Lui

Lui Hellestrup Bruggisser er 32 år og bor i Farup med kone og to børn. Han kom til Ribe fra Århus for 2½ år siden.

Lui er uddannet socialpædagog, og har haft jobbet som boligsocial medarbejder siden december sidste år. Inden da var han almindelig ejendomsfunktionær i Ribe Boligforeningen i et halvt års tid.

- Jeg har arbejdet med mennesker, siden jeg var 18 år, og haft med både spædbørn og voksne psykisk syge at gøre og været i klubtilbud. Et job som det her kræver, at jeg er udadvendt, og det ligger mig  meget naturligt at tale med mennesker. Jeg kan godt lide at kunne gøre en forskel for andre, og jeg føler allerede at jeg har gjort det. Jeg er beboernes gode ven, for mange af dem, der kommer til mig, har brug for én af at vende ting med. Det at blive hørt har stor betydning for mange, og her skal være lyttende og forstående over for folks problemer.

Lui Bruggisser har været drivkraft i at få ladcykelprojektet i boligforeningen stablet på benene, og man kan ofte se ham cykle rundt mellem de forskellige afdelinger. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Konfliktknuser og hjælpende hånd

Lui nyder at komme ud og se folk i øjnene og løse de problemer, der kan være. Det kan både være, hvis en beboer skal have hjælp til kontakt til kommunen eller staten, men han kan også være en form for mellemmand i nabokonflikter over eksempelvis støj eller uenigheder.


Jeg er beboernes gode ven, for mange af dem, der kommer til mig, har brug for én af at vende ting med. Det at blive hørt har stor betydning for mange, og her skal være lyttende og forstående over for folks problemer.

Lui Bruggisser


- Nabokonflikter er blot en del af de opgaver, jeg kan tage mig af. Her kan jeg snakke med begge parter og se, om vi kan finde en løsning, men hvis ikke det er muligt, sender jeg sagen videre. Jeg skal i mit job sørge for, at Ribe Boligforening fortsat er et dejligt sted at bo, og det kan ske ved at give beboere et tilbud, hvor jeg er tilgængelig. Min primære opgave er at skabe tryghed og trivsel blandt beboerne og i afdelingerne, siger han og tilføjer, at han gerne snart vil sætte gang i sociale aktiviteter

- Det skal ske i samarbejde med beboerne, men jeg kan assistere med ideen og udførelsen. Jeg har allerede været i gang med vores cykelprojekt, og det er fantastisk at kunne give beboere anden og anderledes måde at være sammen på.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribedreng mistede sin far i en ung alder: Viktor har lært at se livet i et større perspektiv

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ribe

KLUMME: 40-års dagen nærmer sig. Skal jeg gå i panik eller?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Garde giver fuld gas ved julekoncert i Ribe

Ugeavisen Ribe

Mere plads til flotte naturfotos: Lokal fotograf udvider galleri og får udgivet bog

Ugeavisen Ribe

Mikkel er blevet mindre sur: Otte uger i Familieklassen har gjort stor forskel

Ugeavisen Ribe

Mor eller far er med i skole: Familieklasse hjælper på børns mistrivsel

Ugeavisen Ribe

Senhjerneskadede er frustrerede over kummerlige forhold: Træningen bliver ødelagt af dårlige rammer og larm fra maskiner

Ugeavisen Ribe

Kandis gennemføres:  Ribe Fritidscenter aflyser ikke julefrokosten med Kandis

Ugeavisen Ribe

Efter 24 år i lokalpolitik: Jørgen Ahlquist får sin første formandspost

Ugeavisen Ribe

Corona sætter en stopper for skålen i juleøl: Årets Emil er aflyst

Ugeavisen Ribe

Kvickly i Ribe giver 75.000 kroner til legeparken

Ugeavisen Ribe

Ta' et julehjerte og køb en gave: Ønsketræ skal igen sikre julegave til institutionsbørn

Ugeavisen Ribe

87 år og frivillig ved håndboldkampe: Madsen giver en hånd med ved Ribe-Esbjergs kampe

Ugeavisen Ribe

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Ugeavisen Ribe

Elever vandt landsdækkende konkurrence om CO2-neutral energikilde: Kunne være fedt, hvis der var nogle forskere, der ville kigge på vores forslag

Ugeavisen Ribe

Socialdemokraten Vivi var med til at kuppe Venstre

Ugeavisen Ribe

KLUMME: Du er ikke alene...

Ugeavisen Ribe

Efter støtte fra lokale forretninger: Ribes julebelysning bliver nu endnu flottere

Ugeavisen Ribe

Nyt V-byrådsmedlem fra Ribe fik mere end 400 stemmer: - Jeg er ydmyg over for den her opgave

Ugeavisen Ribe

Lokale nørklere er klar: Museum slår atter dørene op til julemarked

Ugeavisen Ribe

Ti år med succes: Nanna og Marie skubber til deres grænser på Sct. Peder

Ugeavisen Ribe

Efter mange års hjemløshed: Nu får seniorerne endelig deres nye lokaler i SeminarieHuset

Ugeavisen Ribe

Tre medlemmer af Esbjerg Byråd: Konservative vil gøre en forskel

Annonce