Annonce
Ugeavisen Ribe

Mørt og velsmagende Galloway kød sælges: Ung familie udlever drøm om gårdbutik ved Spandet

Der er velsmagende og mørt oksekød i fryseren, som Kim Larsen og Camilla Jensen nu har fyldt op. Dermed er de klar til at åbne deres gårdbutik på Mølby Møllegaarden lidt uden for Spandet. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Kim Larsen og Camilla Jensen åbner nu gårdbutik på Mølby Møllegaarden ved Spandet, hvor håbet er at udbrede den gode historie om deres gård og udbrede interessen i deres unikke produkt.
Annonce

Spandet: Det starter egentlig blot med en skabsfryser fyldt med forskellige udskæringer af okse, men når parret Kim Larsen og Camilla Jensen søndag officielt slår dørene op til Mølby Møllegaard Gårdbutik, så er det en drøm, der går i opfyldelse hos det tydeligt passionerede par.

- Jeg har længe haft en drøm om at have en gårdbutik, og den drøm tog fart, da Camilla kom ind i mit liv i 2018, fortæller Kim Larsen, mens Camilla tilføjer, at det også var en spirende drøm for hende.

Parret har gennem længere tid solgt kvarte og halve dyr fersk via en slagter, men nu vil de gerne ramme en bredere målgruppe.

Kim Larsen købte i 2015 de første Galloway kvier, og nu har han og partner Camilla 40 styk i stalden, hvor de går højt op i dyrevelfærd. Foto: René Aunsbjerg Fogh

- Vi har et unikt produkt, som vi gerne vil brede mere ud. Det er jo ikke alle, der har en 400 liter kummefryser derhjemme til så meget kød, så det her skal være til dem, der blot gerne vil have en steg eller en god bøf til weekenden, siger Camilla Jensen og understreger, at det særlige kommer i, at kødet kommer fra Galloway kvægene, der med deres korte fibre gør kødet mere mørt og mere smag.

Mølby Møllegaardens Gårdbutik

Kim Larsen, 32 år, er truckchauffør, mens Camilla Larsen, 26 år, er tandplejer. Sammen har de deltidslandsbruget på Mølby Møllegaarden. De har tre børn på 4 år, 2 år og knap 1.

Kim købte gården i 2015, og i april 2015 købte han de første ti kvier samt en foldtyr af racen Galloway. I dag har de 40 styk. Parret ejer 22 hektar jord, hvoraf 8 hektar er udlejet. Derudover sørger de for at afgræsse 8 hektar jord i Ribemarsken for Naturstyrelsen.

Gårdbutikken vil have åbent efter forudgående aftale. Man kan få alle typer for udskæringer af okse, hvor priserne starter ved 45 kroner for 500 gram hakket kød. Man kan finde mere om den på Facebook, hjemmesiden mmggaardbutik.dk og på Instagram.

Første åbningsdag er søndag den 7. februar mellem 10 og 17, hvor man også kan komme og klappe dyrene.

- Vi ser en stigende efterspørgsel efter lokale råvarer, så nu foretager vi det her tilvalg til vores kødsalg. Jeg er forelsket i konceptet og mentalitet, der er i en gårdbutik, og så elsker jeg også at have kundekontakt, så jeg glæder mig utrolig meget, siger Kim Larsen, der påpeger, at de går utrolig meget op i bæredygtighed og dyrevelfærd.

- Vi vil utrolig gerne sprede den gode historie om vores gård, vores gode kød og om en lokal familieejet nicheproduktion, hvor vi anvender så lokale varer som muligt, siger Kim Larsen.

Kødet fra Mølby Møllegaardens gårdbutik kommer fra frost men i mange forskellige udskæringer. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce