Annonce
Ugeavisen Ribe

Mads fra Ribe har skrevet hyldestsang til Italien

Mads Løkkegaard gæstede Ribe lige inden Danmark lukkede ned, da han gav koncert sammen med Sanne Salomonsen. Foto: Bo Maimburg
Guitaristen Mads Løkkegaard har brugt tiden i det nedlukkede Danmark til at skrive sange til sig selv. Og et af numrene kan være på vej til hitlisterne i både Danmark og Italien.
Annonce

Ribe: Igennem de sidste mange år har guitaristen Mads Løkkegaard slået sit navn fast som den perfekte sideman og orkesterleder hos store navne som Rasmus Seebach, Julie Bertelsen, Peter Belli og Sanne Salomonsen.

Det betyder også, at han ikke har haft så god tid til sin egen karriere, selvom han dog udgav en cd under navnet Gallery for en del år siden.

Men de mange aflyste koncerter i det nedlukkede Danmark har givet ham ny inspiration, og han har fået tid til at skrive sange til sig selv.

I denne uge vil man kunne høre en af Mads Løkkegaards egne sange på P4 og P5, og han ser frem til, at sangen kommer ud til et større publikum.

Mads Løkkegaard

Mads er søn af Jens Løkkegaard og Birthe-Marie Christensen, og han er bror til Niels og Per, der begge også er musikere, samt Hans der bor i London. Han er uddannet på Aarhus Musikkonservatorium og er flittig brugt som både guitarist og komponist, ligesom han er en fortrinlig sanger. Han er kapelmester for Rasmus Seebach, og han har spillet med på en lang række plader.

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at tiden virkelig har været hård. Jeg har i de sidste 15 år haft  utrolig travlt, og somrene har hvert år været fyldt ud med spillejobs. Når man så pludselig får en tom kalender, skal man virkelig arbejde for at finde sig selv igen, siger en hudløs ærlig Mads Løkkegaard.

Han var oprindelig i gang med at skrive sange til et projekt, som han også selv skulle stå i front for.


Det var ikke meningen, at jeg skulle bruge mit eget navn, men nu er sangen udgivet under navnet ”Mads” og nu må vi se hvor den ender.

Mads Løkkegaard


- Jeg kunne mærke, at mine sange blev dystre, så jeg droppede at skrive til projektet. Jeg sad en dag og tænkte på, hvor meget jeg savnede at være på ferie i Italien, og så skrev jeg pludselig en sang med titlen ”Lago” der blev en hyldest til Italien. Jeg var inspireret af de gode oplevelser, jeg har i Italien, og da jeg havde indspillet den, sendte jeg den ned til mine musikalske venner i Italien, og de har været begejstrede, og glade for at folk i Danmark tænker på Italien. Flere har kaldt den en ny slagsang for Gardasøen, og der er flere, der vil arbejde for at få den udbredt i Italien, og det glæder mig naturligvis.

Annonce

Italienske forbindelser

Mads har tidligere skrevet sange til flere italienske kunstnere blandt andet sangeren Nek der har høj status i Italien. I denne uge udgiver den italienske sangerinde Senhit sangen ”Breathe” der er skrevet af Mads Løkkegaard.

- Jeg har altid skrevet sange til andre, men da dette var en sang, jeg skrev for at gøre mig selv glad, kunne jeg ikke udgive den under andre navne end ”Mads”. Det var ikke meningen, at jeg skulle bruge mit eget navn, men nu er sangen udgivet under navnet ”Mads” og nu må vi se hvor den ender, siger guitaristen og sangskriveren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce