Annonce
Ugeavisen Ribe

Madsteder i Ribe sender mere end tusinde kuverter ud af huset nytårsaften

Tobias Skovmose og kollegaerne i køkkenet på Kolvig og Brorsonsminde har drøntravlt op mod nytårsaften, hvor de skal sørge for mad ud af huset til omkring 400 personer. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Mange vælger den nemme løsning, når det kommer til maden nytårsaften. Og det nyder flere madsteder i Ribe godt af.
Annonce

Ribe: Nogen spiser det traditionelle på årets sidste aften og har torsk eller hamburgerryg på menuen, mens andre går den mere moderne vej med et rigtig godt stykke kød lavet derhjemme. Men de seneste år er flere og flere gået vejen, hvor de lader restaurationer eller lignende lave nytårsmenuen, så man som vært har mere tid til at hygge sig med gæsterne.

I år får flere end 1.250 personer nytårsmenuer fra enten Kvickly Ribe, Føtex Ribe, Porsborgs Gastro Pub, Hviding Forsamlingshus, Kogehuset eller Brorsonsminde.

- De første år, vi lavede nytårsmenuer, solgte vi omkring 120 kuverter hvert år, men sidste år, hvor det var ottende gang, slog vi vores rekord med 506 kuverter. Jeg er sikker på, grunden til denne stigning er, at folk har fået øjnene op for, hvor nemt og ikke særlig dyrt det er at få mad udefra. Det giver også mere tid til venner og familie, siger Tobias Skovmose, der driver Brorsonsminde.

Så mange kuverter sælger de

Hos Brorsonsminde havde man kort før jul solgt 350 kuverter, hvoraf mere end halvdelen er til gæster på Ribe Byferie. Hos Porsborg sigter man efter 150-200 kuverter, Kvickly Ribe har solgt minimum 300 menuer, Kogehuset har solgt 200 kuverter, Føtex 150 menuer, mens Hviding Forsamlingshus har rundet 100 menuer ud af huset.

Tallene er indhentet før jul, og flere af stederne melder ud, at de forventer at sælge en del flere nytårsmenuer i ugen op til årets sidste aften.

Annonce

Gået helt grassat

I Hviding rider Ida Klaaby også med på den bølge, og her er nytårsmenuer ud af huset også en succes.

- Vi kunne nok godt sælge mere end 130 kuverter, men vi har ikke flere tallerkener. Vi har solgt nytårsmenuer i mange år, men det er gået helt grassat de seneste år, fortæller hun, mens også Kvickly og Føtex har fundet løsningen til forbrugernes nytårsønsker.

- Sidste år fik vi udsolgt med 150 kuverter den 23. december, og det antal har vi allerede overgået her en uge før nytår, fortæller Mia Bertelsen, der er ansvarlig for delikatessen i Føtex Ribe.

Her står den på blandt andet hummerbisque og oksemørbrad, mens medejer af Porsborg, Bjarne Christensen, blandt andet har sat kalvemørbrød på menuen, og han mener, at det er helt naturligt for et sted som Porsborg for første gang i år byder ind med en nytårsmenu.

- Vi synes altid, det er sjovt at udvikle madoplevelser, så når lejligheden byder sig, har vi svært ved ikke at byde ind. Jeg tror, at grunden til, at folk gerne køber nytårsmenu ud af huset, er, at vi gerne vil have det, som ligger på den anden side af arbejdet. Dog har vi ikke tiden til det, så vi køber os til den hurtige løsning, hvor kvaliteten stadig er til stede, siger han.

Hviding Forsamlingshus er et af de steder, som i mange år har solgt flere end 100 nytårsmenuer. Arkivfoto: Chresten Bergh
Julie er i gang med fritere jordskokkerne til årets nytårsmenu. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce